zaterdag 6 januari 2007

Nou en?

Hier in huis geldt, in mijn nabijheid, een verbod op "Nou en?". Ik vind het disrespectvol en het irriteert me enorm dit geluid met name uit kinderkelen te horen komen. Mijn zonen zijn creatief genoeg om met alternatieven te komen, dus hun desinteresse kunnen ze (met een lach en met mate) best nog wel kenbaar maken.
P. werd deze week aan tafel betrapt op een té sterk verhaal. Hij vond het moeilijk toe te geven, maar hij ontkwam er niet aan. Altijd tot opvoeden bereid, gaf ik nog wel aan dat voor een goed verhaal best een beetje overdreven mag worden, maar dat je ook dat niet moet overdrijven.

Toen ik gisteravond P. sommeerde naar bed te gaan, omdat het al laat was en over drie dagen school weer begint, zag ik het Nou en? op zijn lippen liggen. Hij besloot tot: I don't give a shit. Hoewel het best komisch klinkt voor een kind van nog geen elf jaar, gaat ook deze uitdrukking me veel te ver. Volgens P. echter had hij dat geleerd in de cursus Engels voor beginners, die hij deze vakantie gestart is. Indachtig zijn verzinsel van eerder deze week, lachte ik hem hartelijk uit. Ik neem toch echt niet aan dat de Hema dát in de cursus heeft opgenomen. Of ik wilde wedden om vijf euro? Toe maar, dacht ik, die durft. Ik wed zelden of nooit en zeker niet om geld met mijn kinderen, maar een lesje voor het mannetje leek me niet slecht.

Enfin. Dit was natuurlijk hier geen onderwerp geworden als P. voor de tweede keer in één week betrapt zou zijn op een onwaarheid.

7 opmerkingen:

P. zei

5 Euro. Toe maar. Daar moest ik vroeger (omgerekend) 2x de auto voor wassen. Van binnen én van buiten...

P. zei

Damn!

maup zei

En, en, wie won de weddenschap?
Wij mochten vroeger ook niet 'nou en'-en, maar deden het natuurlijk wel. Ik had een hamster, die noemde mijn vader 'noewén', de verbastering van ons eeuwige 'nou en'. En zo heette de hamster toen; mijn vader was zo'n echte naamgever en overrulede met zijn goede vondsten alle eventuele eerdere namen.
Wat bent u heerlijk productief, mevrouw Ina!

Ina zei

@Maup: Is het niet duidelijk wie won. Pelle! Ik kan jou toch niet onderschatten LOL? Was les 1 op de cursus: schrijf niet zo expliciet dat je lezer zich onderschat voelt.

Geweldig verhaal van de hamster. Zit zeker een blog voor je in lijkt me ;-)

Ik geniet erg van het schrijven momenteel. Fijn dat je meeleest.

Elsje zei

Ik heb al jaaaren geleden een verbod op het zeurende 'nou!!' ingesteld. Bij ons heeft inmiddels 'boeien!' de intrede gedaan. Mits dat niet de spuigaten uit gaat lopen (de eerste waarschuwing is daar al voor afgegeven) verbied ik dat liever niet, gezien de uitweg van Pelle!!

Pelle zei

Als ik had gelogen van dat "I don't give a shit" had ik niet gewed om 5 euro. ;-)

Met Vriendelijke Groeten,
Pelle (zoon van Ina)

jan zei

Misschien eens een keertje proberen aan de kassa bij de Hema wanneer je daar je stapeltje onderbroeken hebt neergelegd en zij om 14 euro 35 vraagt.

 

blogger templates | Make Money Online