woensdag 10 januari 2007

Dat ruimt lekker op

Een treinreis is ideaal om dat ene klusje te doen waar je anders zo moeilijk aan toe komt. Zoals de man naast me die de zaterdagbijlages van zijn regionale dagblad snuit. Voor mij knipt iemand met veel rode krullen zijn of haar nagels. Ook op enige afstand een onaangenaam geluid. De vrouw aan de andere kant van het gangpad, het zou een zus van Belinda Meuldijk kunnen zijn, is er eens goed voor gaan zitten. Ze heeft zich zo ingebakerd dat ze geen buur zal krijgen, hoe druk het in de trein ook wordt. Een grote rugzak plus een tas van een duur modehuis staan op de stoel naast haar, een opengevouwen krant erboven op. Haar jas ligt, keurig met de buitenkant naar binnen gevouwen, in het rek boven haar hoofd. Haar schoudertas moet blijkbaar nodig uitgemest. De inhoud verhuist naar het plankje dat ze uit de leuning van de stoel voor haar heeft gehaald.
Ik zie verschijnen: Een mobieltje, een deostick - die snel even gebruikt wordt -, zes haarspeldjes die op een opgediept kaartje worden geschoven, een dikke zwarte portemonnee, twee lippenstiften - eentje moet nog uit een kartonnetje komen en wordt (zonder spiegel, knap!) gelijk aangebracht - een grote tube crème, bijna leeg, een kokertje waar een filmrolletje in past (zit?), een pakje zakdoekjes, een handvol kleingeld, dat ze hardop fluisterend telt (€ 1,60) en dan bij de overige munten in de portemonnee laat glijden, een aantal paperclips dat gelijk in de afvalbak verdwijnt, nog twee tubes met onduidelijke inhoud, en een enkele sleutel aan een forse sleutelhanger. Ik merk op: geen agenda, geen pen en geen eten. Zou dat allemaal in die rugzak zitten?
Dan wordt de tas ondersteboven gehouden boven de open afvalbak. De afvalbak is veel te klein (lees: ze doet het niet handig) en er tingeltangelt van alles langs. Ha, daar zijn de dropjes en de snoeppapiertjes. Het blijft op de grond liggen. Als alle pluis uit de naden van de tas is gepeuterd wordt alles één voor één weer terug gestopt en keert de rust weer.

Eens even kijken. Ah, de buurman is aan het sportkatern toe...

1 opmerking:

Anoniem zei

Was ze wel helemaal goed in de bol? Er zijn nog altijd veel mensen die net naast de rails rijden in dit leven. Dit lijkt me er eentje van.

 

blogger templates | Make Money Online