donderdag 5 april 2007

Op de zeepkist (7)

Feel good movies

"Je bent onrustig" kreeg ik van de tederbeminde te horen. Dat was ik niet. Ik was chagrijnig. Ik had aan tafel niet de aandacht voor mijn nieuwe telefoontje gekregen die ik zo graag wilde (kan dat straks niet?), ik mocht niet op de computer (die zet ik net aan!), en toen ik mijn Matthijs wilde gaan kijken kreeg ik van de geliefde nazaten het dringend verzoek te switchen naar het huis Anubis. Om één van mijn favoriete zwagers te citeren: "Sorry dat ik besta". O ja, en of ik nog wel even wilde afdrogen. Het werd precies zo'n avond waarop een stuk kies afbreekt.

Op zulke momenten is er de Feel good movie. Na nog een uurtje brommen achter de krant en gekletter met bestek, op de tong bijtend om niet elk niet door mij uitgekozen tv-programma van cynisch commentaar te voorzien was de afstandsbediening weer voor mij. Ik zapte langs The Prince & me. Heerlijk, ik was tot half elf onder de pannen. En met een opgeklaard humeur ging ik braaf vroeg, mijn lot dezer dagen nu het pendelen weer daar is, naar bed.

De feel good movie wordt wel omschreven als chips voor de hersenen. Aan te raden als de wereld je even te veel is, iedereen tegen je lijkt en je jezelf (te) zielig vindt. Niets heerlijker dan het platte verhaaltje van hem en haar (in alle mogelijke varianten) die elkaar lijken te vinden, dan toch niet en dat het uiteindelijk helemaal goed komt.

Stoppen met denken kan ik niet. Maar tijdens zo'n film kom ik er het dichtst bij. Mijn favorieten zijn die met Hugh Grant en Meg Ryan. Samen hebben ze nog niks gedaan, bedenk ik me nu. Dat zou een feest zijn!

Dol op denken, dol op lijstjes. Mijn tops en tips:

3 opmerkingen:

Aye zei

Een nieuw mobieltje dus, hmm. Het is er dus toch van gekomen. Moet ik dan ook eindelijk een nieuwe portemonnee aanschaffen?

Ina zei

't Telefoontje is van de baas. Maar wel zo'n lekker dingetje dat ik nu overweeg om voor mezelf een identiek exemplaar aan te schaffen. 't Retourtje Van Abbemuseum is alvast gratis, dankzij OV van de baas. Dank, o Camiel!

Merlijn zei

Nog twee toevoegingen die je zeker kunnen bekoren:
Before sunset
Before sunrise
(ik moet altijd goed nadenken wat nou zonsopgang en -ondergang is maar je moet dus eerst Voor zonsopgang zien)

 

blogger templates | Make Money Online