vrijdag 27 april 2007

Nou doe het dan

Ik weet heus wel wat ik wil. Ik wil schrijven. Werken aan schrijven. Praten over schrijven. Zijn met schrijvers. Lezen om te willen schrijven. Denken en doen om over te kunnen schrijven. Een roman, columns, korte verhalen, een enkel luchtig essay wellicht.

Het laat zich wat lastig combineren met een betaalde baan buiten de deur. Het laat zich evenwel nog veel beroerder combineren met een onbetaalde baan binnenshuis. En dat lijkt dan het enige obstakel: geld.
Mag daarom mijn roer niet om? Of zal ik 'gewoon' een manier verzinnen om er geld mee te kunnen verdienen? Waarom niet terug naar een baan(tje) voor 2 of 3 dagen? Een advertentie zetten Maecenas gevraagd dan?

Gisteren kwamen twee vrouwen op mijn pad die na jaren precies waren gaan doen wat ze altijd al hadden gewild. Er was wat levensleed voor nodig om hen deze weg op te krijgen, maar nu lopen ze er dan toch. Het zette me weer aan het denken. Waar wacht ik nog op? Tijdens het gesprek beleefde ik een paar Willie Wortel momenten. Altijd gedacht dat je als schrijver (in spé) gedoemd ben met ongeïnteresseerde pubers of eigenwijzen zonder talent moet werken om tenminste brood en papier te kunnen betalen. Maar nee, er zijn nog meer mogelijkheden ...

Toen ik thuiskwam lag het aanmeldingsformulier voor de schrijversvakschool op de mat.

3 opmerkingen:

Sjaak zei

Wat nou naar school? En dan je eigen stijl, nuchter, toegankelijk, licht-ironisch maar gepassioneerd, zeker afleren? Moet ik je boeken gaan kopen en nog erger: lezen, iets dat ik niet doe. Blijf maar lekker bloggen! Als je dan in je vrije tijd een roman schrijft, ok.

Ina zei

@Sjaak:
Je raakt een gevoelige snaar. Het bloggen leidt mijn aandacht of / neemt de tijd in beslag van het werken aan korte verhalen en mijn roman.

Esk zei

Wat jij zegt is idd heel herkenbaar... Bij mij was dat zowel het bloggen als het (semi-professioneel -ucheuche- ) recenseren wat bij mij alle creativiteit wegzoog.

Ik ben nu "wat" minder gaan bloggen, gestopt met recenseren (aangezien het de doelgroep geen zak uitmaakt of ze nu een resencie lezen, of een rechtstreeks overgenomen persbericht, voelde ik me daar totaal niet schuldig over) en hou ineens weer creativiteit over.

Denk goed na over wat je wilt, hoe je het wilt, en wat je ervoor wilt doen...
En als je het echt wilt... dan er voor gaan! Gewoon vol voor gaan! Ik weet zeker dat je het kunt!!!

 

blogger templates | Make Money Online