donderdag 1 maart 2007

Wie er niet was had ongelijk

Gisteravond speelde Olga Zuiderhoek, Porgy Franssen, Eline ten Camp en Ruben Brinkman Wie is er bang voor Virginia Woolf ? in de plaatselijke schouwburg. Het culturele gehalte van de Deventenaar blijft verbazen. Waarom was dit in vredesnaam niet tot de laatste plaats uitverkocht? We zagen toneel van de bovenste plank.Dit toneelstuk, ouder dan ikzelf, staat als een huis. Tijdloos zijn de dialogen, het getreiter tussen mensen die elkaar misschien gewoon te goed kennen.
Porgy Franssen en Olga Zuiderhoek, die het echtpaar George en Martha neerzetten, hebben ongelooflijk veel tekst die ze in een weergaloos tempo met perfecte timing de zaal in geselen. En ook de jonkies - waar Porgy bijna 50 jaar en Olga zelfs nog 11 jaar ouder is, zijn de twee anderen midden twintig - mogen er wezen.

Het applaus na afloop was hartelijk en langdurig. De acteurs kwamen drie keer terug. Dat compenseerde voor de lege stoelen. Hoop ik.

3 opmerkingen:

marina zei

Albee rules!
VOor mij is dit het ultieme toneelstuk. Ken je de filmversie met Liz Taylor/Richard Burton?

Ina zei

@Marina: ooit half gezien. Ik ben toch meer van toneel dan van de film. De paralell met haar van Taylor werd na afloop wel getrokken. En dat was als compliment voor Zuiderhoek bedoeld, dat was duidelijk.
Wat een dialogen! Ik zou het script wel graag willen lezen.

Merlijn zei

Jaaaren geleden wel eens gezien in mijn ene jaartje Theaterwetenschap. Dat was wel een van de uitschieters destijds inderdaad.

 

blogger templates | Make Money Online