woensdag 28 maart 2007

Geitenhoeder van Katoren

Zesendertig jaar na Koning van Katoren komt Jan Terlouw met een vervolg. Da's natuurlijk heel spannend, als je je oudste zoon naar de hoofdpersoon uit dit kinderboek hebt genoemd. In juni zal het boek Zoektocht in Katoren verschijnen. Hoe zal het Stach vergaan zijn? Onze eigen Stach heeft de leeftijd nog niet eens van de held uit het eerste boek, willen we dan nu al weten hoe het is als hij een vijftiger zal zijn?
"Terlouw wil in dit boek de hypocrisie van de huidige samenleving aan de kaak stellen", aldus de directeur van Lemniscaat. En de boodschap zou minder verpakt zijn dan in Koning van Katoren.
In plaats van Stach trekt in het vervolgboek een geitenhoeder door het land. Gaan we onze Pelle voortaan maar Koss noemen?

8 opmerkingen:

Merlijn zei

En Pelle komt uit 'Zwerftocht van een trollenkind'? Of zie ik andere romanhelden die Pelle heten over het hoofd?

Ina zei

@Merlijn:
Uit 'Samen naar het eiland Zeekraai' van Astrid Lindgren, en uit de reclame van Gazelle, 'Pietje Pelle'.

Aye zei

@Merlijn: Pelle uit 'Zwerftocht van een trollenkind' heet Palle. Ik wist het ook niet meer en heb het speciaal gisteren opgezocht.

@Ina: Nee, ik was niet vergeten dat je me verteld hebt van 'Samen naar het eiland Zeekraai', maar ik bleef desondanks twijfelen of Palle niet ook Pelle heette.

Merlijn zei

Oja!!! Natuurlijk, ik weet het weer, allebei. Palle is gewoon Palle en Zeekraai is Pelle en wat was dat een fijn boek. Kwam er ook een Stine in voor?

Ina zei

En een Malin. Oh, als ik ooit nog een dochter krijg. Zo mooi, Malin (op z'n zweuds uit te spreken).

Aye zei

Aye denkt: waarom geen Mops?

Cornette zei

Hou nou toch op. Moet ik straks nog meer boeken lezen. Deze ken ik helemaal niet. Was net na mijn kindertijd zeker en nu toch nieuwsgierig geworden. Heb hem voor alle zekerheid maar in mijn biebboekje geschreven.

Sjaak zei

Het feit dat onze nieuwe vriend in een land waar het draait om 'geld, regels en hypocrisie' betekent dat onze Stach er in dik 40 jaar niet veel van heeft gebakken. Of ben ik nu te cynisch. Feit is dat Terlouw met 'de Kloof' al een soort vervolg heeft geschreven en Sjaak een beetje bang is dat hij Katoren wil uitmelken. Terwijl het boek niks aan actualiteit heeft ingeboet. Vervang de kerken van Uikemene door de islam, het jodendom en de islam en situeer het in Jerusalem en: voliá!

 

blogger templates | Make Money Online