dinsdag 6 maart 2007

Vilein in de trein

Sinds ik weet dat er in Nederland 1,5 miljoen mensen grote moeite hebben met lezen en schrijven, reageer ik wat milder op vaak terugkerende vragen in stilstaande treinen. Maar waar de zon opkomt, dat zouden 16 miljoen Nederlanders toch wel mogen weten?

- Is dit de trein naar Enschede?
- Ja.
- Welke kant gaat-ie op?
- Naar het oosten.

4 opmerkingen:

Cornette zei

Volgens mij ben je toch een ietsje te optimistisch in de veronderstelling dat 16 miljoen mensen weten waar de zon opgaat en ook welke kant dat op is.

maup zei

Wat Cornette zegt en al weet je waar de zon op- c.q. ondergaat, dan weet je nog niet altijd waar het westen is. Ik zie het zo.

Ina zei

Goed, te kort door de bocht. Ik ga door het stof. Maar wekt het bij jullie dan geen verbazing dat je, staande op station Utrecht, blijkbaar wonende in Enschede, geen idee hebt welke kant dat op is? Hoe kun je je thuis voelen in een stad als je niet weet waar je Heimat is? (Hier borrelt geloof ik een ander onderwerp op.)

nrrdgrrl zei

ha! zo las ik laast iemand die heel zeker wist dat hier, op het zuidelijk halfrond, alles anders gaat. niet alleen staat de zon met noen in het noorden ipv het zuiden. nee, hij komt ook in het westen op.

 

blogger templates | Make Money Online