maandag 1 oktober 2007

Met afstand de slechtste

Dit stokje neem ik vrijwillig van haar over. Het is heel erg 2007 om naast eigen kracht ook eigen zwakheden te kennen. Het is wel zaak om dit niet te verwarren met de eigen-aardigheden. Nieuwe blote billen derhalve. Waarin is Ina nou met afstand de slechtste? Een top drie momentopname:
  • Het bakken van een omelet. Ik ben geen onverdienstelijk kok. Anders gezegd: ik kan goed koken. Maar een omelet bakken is me nog nooit gelukt. Niet gaar, wel dubbelgeklapt maar niet los van de pan, aangebrand, noem een variant en ik heb het voor me gezien. Uiteindelijk wordt het altijd roerei. Misschien dat eens proberen te maken.
  • Ik kan me niet dommer voordoen dan ik ben. Een, met name onder vrouwen zeldzame, slechte eigenschap. Het maakt niet geliefd en - o, ironie - dikwijls onbegrepen.
  • Winnen. Uiteindelijk vind ik het spel altijd leuker dan de knikkers. Ik kan fanatiek beginnen, maar halfweg zo'n lol hebben in lollig doen, onderhandelen, valsspelen of voor de drankjes zorgen dat ik niet meer blind voor de overwinning ga. Zelfs niet bij een kennisquiz (zie 2).

6 opmerkingen:

Elsje zei

Een mooie, Ina! Zeker niet met afstand de slechtste, bedoel ik ;-)
Ik ken het omelet-probleem trouwens uit eigen hand. Ik heb _de_ oplossing aangereikt gekregen door dat Britse kookprogramma met van die oude dames. Sindsdien: prachtomeletten!! Dus...

elma zei

laat mij nu ook toevallig een meester(es;-) ommelette maker zijn! Gaan we grrls les geven Else?

Elsje zei

Schots is in dit geval ook Brits??? ;-)))

elma zei

Schots is _altijd_ ook Brits. Maar nooit, en dan ook Nooit Engels! 'Jullie' zijn toch ook altijd behorend tot de Benelux. Echter nooit 'per ongeluk' Belgen genoemd??

Elsje zei

Nee, maar wel Hollanders terwijl Utrecht géén Holland is...

Ina zei

@elma: En ik praat geen Belgs. Of praat jij ook geen Engels? Niet dat ik het goed wil praten, maar 't is soms ook wel verwarrend 'daar bij jullie'. Ik noemde ooit een protestante Noord-Ierse Britisch. Boos was ze! Irish had ik moeten zeggen. En ik maar denken dat ze juist niet bij Ierland wilde horen ...

 

blogger templates | Make Money Online