zondag 8 juli 2007

Op stelten

Het Wellepad ligt vandaag op gelijke hoogte met de IJssel. Hekgolven van op zondag zeldzame binnenschepen doen zo nu en dan een plens water op de kade slaan. De zon schijnt. De wind wappert vriendelijk. Om mij heen groepjes dagjesmensen die - de meesten met een ijsje - de ogen helend over het water laten glijden. De ogen hebben, als de mijne, de afgelopen uren naar de hemel gestaard. Want daar gebeurt het dit weekend in Deventer. Drie dagen lang bezoeken vijftien theatergezelschappen ons stadje, zoals elk jaar in het begin van de zomer. Ze doen mooi, ze doen gek, ze doen knap. Ze amuseren en doen griezelen. "Opa, ik ben zo bang dat ze echt zijn", gilde een meisje naast me. Het meisje dat haar pop kwijt is en de rare man in de Zeppelin zijn er voor de jongsten. Ouderen genieten van Strange fruit (foto) of de mega-voorstelling op het Grote Kerkhof met vis en en zeemeermin en duiker.
't Is een kabbelend stadje, Deventer. Maar zo nu en dan slaat er een golf over de kade en ben ik trots er te wonen.

7 opmerkingen:

Elsje zei

éven dacht ik de oplossing van het raadsel van 21 oktober te hebben opgelost, maar nee, je 'dan'-linkje gaat naar de boekenmarkt van augustus. hrmpf! :-)

Ina zei

@Elsje: het raadsel van 21 oktober? Ik ben dubbel de weg kwijt, nu.

Elsje zei

ik citeer jouw reactie op mijn blogje ´slagvaardig´:
"Noteer 21 oktober maar vast in je agenda: spektakel in het oosten."
Does this ring a bell???

Ina zei

Aha, 21 oktober in de toekomst. Dit jaar nog wel. Jazeker, ook zo'n typisch Deventer evenement. Met misschien iets minder toeschouwers. En niet gratis.
http://www.toonkunstdeventer.nl/

Elsje zei

Aha! En Sjaak en ik dachten nog wel dat je die 21e ging trouwen (heel even dan ;o))) )

Esk zei

Dat zijn idd de weekenden dat ik het wonen in Deventer mis...

Want om nu samen met de enorme hordes toeristen in de trein te stappen voor Deventer-op-Stelten, dat is me op de één of andere manier mijn eer te na... In de trant van: Het moet wel om de hoek zijn, want anders moet ik er de toerist voor gaan uithangen, en daar begin ik mooi niet aan.
I know, I know, mijn brein werkt raar...

Arja zei

heb ik ook hoor. de boekenmarkt, de culturele evenementen, Bouwkunde. ik kom er niet meer sinds ik er niet meer woon, en de drukte lokt niet bepaald.

 

blogger templates | Make Money Online