dinsdag 10 juli 2007

De schaamte voorbij

Nog geen vrouw heb ik gevonden, mits zij minstens twee kinderen heeft gebaard, die mij ervan zou weerhouden de uitvinder van de Tena-lady in brons te hullen. De opluchting dat maanden na bezorging van nageslacht op deze aarde het toch nog bijna helemaal goed is gekomen met de naweeën, die opluchting deelt barend Nederland. Naweeën die vooral de bekkenbodem treffen. Maar goed, bijna helemaal goed is niet perfect en dat stinkt. Niet veel, niet erg, maar niet te missen. En de oplossing is nabij! Sinds jaren hul ik mij op spring-, hol-, hoest- en niesdagen in een beschaafd stukje extra textiel. Aan te schaffen bij de grootgrutter.
Nu is het aanschaffen van artikelen die de levenscyclus ondersteunen (danwel onderbreken) blijkbaar precair. Ik herinner me als puber in Engeland dat ik tampons kocht. De cassière kwam achter haar toog vandaan om mij een bruin papieren zakje aan te reiken. Ik zou er toch zo niet mee over straat gaan !?

De firma Tena speelt ook al jaren in op valse schaamte. Zo kun je via de website je spulletjes op proef bestellen die in discrete verpakking worden toegezonden. De laatste vinding van gezellig gezellig niks aan de hand iedereen plast alle druppeltjes alleen op he toilet is het beschermhoesje. De onlangs aangeschafte doos bleek omhuld te zijn door een cellofaantje. Daarop de productinformatie die tot voor kort gewoon op de doos werd gedrukt. Het voordeel van het cellofaan was me onduidelijk. Tot, thuisgekomen, bleek, dat ik het er af kan schuiven en eronder vrolijke pasteltinten tevoorschijn kwamen en de tekst en het logo nergens meer waren aan te treffen. Voortaan hoeft niemand, ook ikzelf niet, meer te weten dat er iemand in huis is die last heeft van uh ... nou ja, ik hoef het niet te noemen, want je ziet het niet, hè.

4 opmerkingen:

elma zei

Over dat bruin papieren zakje - ik had vanaf mijn 16e een zaterdag baan in Boots the Chemist. En ook nog gedeeltelijk op wat toen discreet de ST afdeling heette. (Sanitary Towels). Company policy was absoluut om 'die dingen' in zakjes op te bergen voordat de klant de winkel mocht verlaten. Ik weet nog heel goed hoe bewonderend ik keek toen een vriendin van een vrij progressief familie aan het verhuizen was en daar tussen de andere spullen, open en bloot, waren dozen Tampax. Wow, zo kan het ook...

Elsje zei

Voor mij was de Grote Ontdekking het superdunnen maandverband. O wat een heerlijkheid om niet meer een extra wijde broek aan te moeten trekken omdat anders de boel kapotgeschurd werd.
Tegelijkertijd werd ook de individuele verpakking (o zo discreet) aan de vrouw gebracht. Ook al zo super! Voor mij ging het niet zo zeer om de discretie trouwens, maar om niet zo'n zanderig geval te moeten gebruiken omdat-ie los in je tas had gezeten!
Ja, dames, de tijden zijn flink veranderd ;-))

Arja zei

eind jaren '80 in Turkije. tampons niet te verkrijgen, en bovendien niet geschikt bevonden voor ongetrouwde vrouwen. maandverband als een pakje zakdoeken zo dik. bij aanschaf werd het pakket discreet krantenpapier verpakt voor de klant.

Cornette zei

En je hoeft niet eens gebaard te hebben om helemaal blij te worden van een discreet verpakte Tena.
Leeftijd speelt ook een rol.
Ze zijn er overigens ook voor mannen.
Maar die zie je helemaal niet in winkel en reclame. Dat is pas discretie !

 

blogger templates | Make Money Online