donderdag 12 juli 2007

Let the feast begin

De film is een seconde of acht begonnen, met een adelaarsshot over Klein Zanikem, en Pelle naast me zucht vergenoegd: "'t Is nu al mijn lievelingsfilm!"
De voorpret was enorm geweest. En nu zaten we er, gevieren, in Zutphen, omdat ons eigen stadje het een tijdje alleen met een (prima) filmhuis moet doen. Daar in Zutphen pakken ze het grootst aan en wij dus ook. Gewapend met een trog popcorn kon de pret beginnen.

En pret hadden we. Als in alle films (western, thriller, actie, you name it) vind ik alleen de pief paf poef scenes saai. Het zal wel mijn diep geworteld pacifisme zijn, of mijn lafheid,of mijn angst dat iemand au krijgt, maar van mij hoeft dat niet, dat achter elkaar aangerén met al dat schieten. De profetieën vielen prachtig, daar niet van.

Superlatieven over de casting, deze nieuwe regisseur, het spel, de humor, het script. Ja, toch ook het script. Natuurlijk vallen vooral de onderwerpen op die géén rol hebben gekregen in de film. Zo ontbreekt de bezem en dus zwerkbal bijna geheel. Er is veel te weinig Sneep (maar dat vind ik altijd).
Al met al: wat een prachtig gemaakt film weer. Een greep uit de hoogtepunten die opborrelen na een nachtje slapen:
  • Het huis van de familie Zwarts
  • De halfbroer van Hagrid (daar gaan we nog plezier van krijgen)
  • De lessen Verweer tegen de Zwarte Kunsten van Harry
  • De casting van Omber en Loena. Vooral Loena, o, wat een heerlijke griet.
  • Knijster (is het hoofd van de conciërge gebruikt?)
  • "Doing a Weasly"

Harry is in de film net zo'n stuk chagrijn als in het hele boek. Heel goed dat daar niet aan gemorreld is. Toch/Dus valt er heel wat te lachen. Vooral om Loena. Die Evanna Lynch, houd haar in de gaten.

4 opmerkingen:

Elsje zei

Ik ga pas (!) volgende week met de meiden... wat maak je me lekker!!!

Esk zei

Ik ga ook volgende week pas: dinsdag, om precies te zijn.
Maar ik ben zoooo nieuwsgierig!
Waar ben ik erg benieuwd naar?
- de Terzielers
- de sensatie die Fred en George teweegbrengen
- Loena Leeflang
- Tops
Zou alles voldoende aan bod komen? Ik ben heel benieuwd...

Ik viel trouwens afgelopen dinsdag van mijn stoel af van verbazing: waar ik hier in huis de HP-fan ben, en manlief heb meegesleept naar alle vier de voorgaande films, kwam dinsdag ineens, zomaar, out of the blue, de opmerking: "Ik heb erg veel zin in de nieuwe Harry Potter; volgens mij is ie reuze spannend. Wanneer gaan we?"
Wat moet ik er belachelijk uitgezien hebben toen ik daar letterlijk met mijn mond open zat te luisteren, en aan het verwerken was wat ik daarnet nu precies gehoord had.
Was dat ineens de omgekeerde wereld. Hihi.

Bert zei

Ik ben 1,5 week geleden geweest. Zelfde bisocoop en op eenzelfde wijze genoten van de beste uit de serie tot nog toe! En dat terwijl (na deel 1) het boek van deel 5 het minst leuke is i.m.h.o.

Maak nu ondertussen redelijk slaaploze nachten nadat ik pas een week na het verschijnen ervan aan deel 7 heb kunnen beginnen en eigenlijk slechts 's nachts tijd heb daarin te lezen. Spannend!

croixdeguerre zei

ik heb 'm net vanmiddag gezien. Leuk was ie weer! En inderdaad: het huis van Sirius is geweldig en Loena ook. Ik vond de film an sich overigens wel minder dan de film van deel 4. Grappig, terwijl ik boek 4 minder vond dan boek 5. Ik had het idee dat het verhaal in film 5 af en toe een beetje afgeraffeld werd

 

blogger templates | Make Money Online