zaterdag 23 juni 2007

ha essen sparen

Iedereen heeft recht op z'n eigen gekte sprak mijn baas, toen ik op weg naar een vergadering een nummerbord noteerde. Het leek minder een vriendelijke constatering, dan een poging zichzelf te overtuigen.
Op de hoedenplank van 58-EZ-95, een DAF 46 uit mijn ouderlijk huis, lag een schriftje. Daarin werd iedere auto genoteerd die ook EZ in het midden van het kenteken had. Een lichte auto was een zusje, een donkere auto een broertje van ons eigen (vrouwelijk, want gebroken wit) exemplaar. Toen ik een jaar of 14 was, kwam een Renault 12 in de familie, kenteken 37-VG-11. Toen was de lol van het opschrijven er af; ik herinner me tenminste geen schriftje meer.
Nu ik voor het eerst een auto heb - vandaag precies een half jaar - merkte ik dat ik de gekte nog in het bloed heb. Ik speur de straten en pleinen af naar familieleden. Welke auto heeft nog meer HS in het midden, met twee cijfers ervoor, en twee letters erachter? Ik zag er al minstens 43 van de 17 x 17 x 100 die er rond rijden of hebben gereden.

De leukste kwam ik tegen op televisie.
In Hengelo was (of is?) sprake van een autopyromaan. Het journaal lardeerde het verslag erover met beelden van de blussende brandweer. En wie bluste ze? Jawel, een HS-broertje.
In Koefnoen kleedde de koningin zich om in een parkeergarage. Achterklep open, vorstin half in de wagen met kleding en pruiken rommelen. Klaar. Klep weer dicht. Het kenteken werd zichtbaar. Hoera, een zusje!

9 opmerkingen:

Elsje zei

Wij maakten vroeger thuis altijd namen van de letters op de kentekenplaten. Zo reed mijn moeder in een rotgijt (RG-YT), die er als naam natuurlijk leuker klinkt dan eruit ziet.
We waren niet de enigen: een collega wiens man Gert heet noemde haar autootje altijd Gert Houdt van Haar (GH-VH)
Tegenwoordig verzinnen we meer dierlijke omschrijvingen voor onze heilige koeien (Vinvis en Mol)...

Anoniem zei

Lieve Ina,

We zijn familie van elkaar!!!
Sinds oktober vorig jaar hebben wij onze eigen Bolide aangeschaft onder het kenteken: 92-HS-XN. Het is een beauty: blauwe metalic Opel Astra.
Zijn we nu broertje of zusje???

Groetjes, J@Cq

Ina zei

ha, wat een leuk toeval.
ik heb het blauwe gevaarte bijgeschreven ;-)
een broertje van mijn groene gozer!

Elsje zei

Zag vandaag een broertje van je: een zwarte Skoda Octavia met kenteken 35-HS-GP. Mag het ook in je schriftje als je het niet zelf hebt gezien?

Ina zei

@elsje: uh ... nee... toch maar niet. Ik vind het wel leuker om ze zelf te zien. Tenzij er een bekende in zat, een boekgrrl of zo? Dan tel ik 'm wel mee ;-)

Anoniem zei

Door jou HS-stukje kan ik mijn kenteken opeens onthouden :-)).
Kon geen goed ezelsbruggetje verzinnen om het te onthouden.
Dank je wel, Ina!

J@cq

Merlijn zei

Dekuijers Xylofoontje-twaalf jaar oud - verder niks.

Elsje zei

Nee, Ina, geen bekende in de door mij gespotte Skoda (wie wil zich ook laten rondrijden door een Skoda?!?).
Wel zag ik vandaag een ouder beessie, waarvan het nummerbord begon met HS. Telt dat ook? Of alleen met HS in het midden?
Heel Stomme vraag wellicht ;-)

Ina zei

Nee, bah, die ouwe beestjes tellen natuurlijk niet ;-)
Het zijn er trouwens 16x16x100 die ik wil vinden. De leukste zijn natuurlijk die ook de eerste twee cijfers (255 stuks), of ook de tweede set letters (99 stuks)gemeen hebben met mijn groene lieffie. Hoe zou 't met 'm gaan in de garage? Nog geen kaartje schreef hij.

 

blogger templates | Make Money Online