woensdag 23 mei 2007

Niet alles is roze

Dit jaar mochten de kinderen van groep 6 zelf het thema van het jaarlijkse schoolfeest verzinnen. De meisjes, in getal en volume in de meerderheid, waren er snel uit. Dit jaar zou de pony het thema zijn. En al snel gingen ze aan de slag met posters, verzamelingen caps en laarzen, kammen en borstels. Ze schreven over concoursen, plakten de zoetste plaatjes en de mamma van Lara regelde dat een levend diertje geknuffeld kon worden.
De jongens, twaalf in getal, stonden erbij en keken ernaar. De juf had al twee maal straf uitgedeeld omdat er brilletjes op ponyfoto's werden getekend.
De pappa van Joost, de enige mannelijke leesmoeder op school, vroeg aan de juf of hij misschien iets met de jongens mocht gaan doen rond het thema? 'Graag', zei de juf, die net had bedacht dat een tekening op het bord haar een nagel zou kosten, 'misschien iets met tekenen op het bord?'

En zo werd het toch nog een mooi jaarfeest. Tussen al het roze lag een werkstuk over het opzetten van grote zoogdieren. De banken uit het gymlokaal vormden samen met de stoelen een parcours van hindernissen, die door de ouders springend genomen mochten worden. Lars en Sjoerd waren de jury.
En er werden hapjes geserveerd. Van paardenvlees.

Geen opmerkingen:

 

blogger templates | Make Money Online