dinsdag 4 november 2008

Onbelangrijk stokje

Ik kreeg van haar een stokje toegeworpen. Vertel zes onbelangrijke dingen over jezelf. Toe maar! Ik hoorde mezelf de afgelopen weken meermalen zeggen dat ik niet zo'n weblog heb van "Gisteren waren we in de dierentuin en het was erg leuk". Is dit niet hetzelfde soort informatie?
Ach, komaan, ik moet de weblogdraad duidelijk weer oppakken. Daarom, hierbij, zes onbelangrijke zaken over mijzelve:

1
Ik trek eerst de linkerschoen en dan de rechterschoen aan.
2
Ik gebruik op het werk de middelste van de drie damestoiletten.
3.
De huisnummers van mijn woningen tot nu toe: 12, 18, 317, 440, 136, 104bis, 43, 6, 236, 29 en 20.
4.
Mijn moeders moeder had 25 kleinkinderen, waarvan ik in tijd de tweede en het eerste meisje was.
5.
Als de ingeblikte NS-omroeper werkzaamheden aankondigt en begint met 'Dames en heren...', dan antwoord ik hardop 'Ja?'.
6.
Bij de koffie lust ik alle soorten chocola en gebak, maar van suiker in de koffie ga ik over mijn nek.

4 opmerkingen:

yvonnep zei

Lekker belangrijk!

Elefteria zei

je haalt me de woorden uit de mond yvonnep. maar leuk dat je er weer bent ina! k had je blog gemist de afgelopen weken...

Elsje zei

Kijk en er zat ook iets bij dat ik nog niet van je wist. Had het toch nog nut je dat stokje toe te werpen ;-)
verder eens met elefteria!

Jan zei

punt 2. Over het bezoek aan het middelste damestoilet is in zekere zin in het geheel geen onbelangrijke mededeling. Althans je raakt hiermee een van mijn stokpaardjes. Ik zie in het gebruik van steeds hetzelfde toilet in een werkomgeving, evenals dezelfde plek aan de vergadertafel in vaste gezelschappen, als belangrijke verschijningsvorm van onze oerbehoefte aan structuur en territorium. Het is diep in ons dna verankerd. Dat onzekere en zelfs verwarde gevoel als dat middenste toilet bezet is en je met tegenzin een nieuwe moet gaan verkennen, mogelijk zelfs wacht tot'ie vrij is. Of dat iemand op "jouw" plaats in de vergaderroedel is gaan zitten. Dus geen onbelangrijk punt vind ik. Komt nog bij dat de keuze voor het middelste toilet ook het opzetten van een extra boom waard is. Is het het zoeken van extra bescherming op de flanken. Of is sprake van een voorkeur voor het zoeken van de gulden middenweg, het waterige compromis. Misschien moest ik mij gaan specialiseren in het duiden van iemands karakter met behulp van het "lezen" van toilet- en zitplaatskeuzes. Greet Hofmans, onder mijn leeshoede nu, zou er een puntje aan kunnen zuigen.

 

blogger templates | Make Money Online