zondag 23 november 2008

En wel hierom


Ik kocht Verse dadels in één van uw filialen. Streepjescode 8710400514008.
Onder productinformatie tref ik aan:
Voedingswaarde per 100 genergie 1135 kj / 270 kcal
maar ook:
Een dadel bevat gemiddeld 14 kcal.

Aangezien de inhoud 250 gram is en 12 dadels bevat een dadel, uitgaande van 270 kcal/100 gram 56,25 kcal ((270 * 2,5) / 12).
Of de 12 dadels à 14 kcal (gezamenlijk 168) leveren een aantal kcal per 100 gram op van 67,2 (168/2,5).

Ik verzoek u mij te vertellen welke van de getallen juist is en de productinformatie aan te passen.
Met vriendelijke groet.

7 opmerkingen:

Elsje zei

Dit is inderdaad een van de Grote Vragen des Levens. Slechts bij snelle beantwoording kun je weer aan slapen toekomen! Vergeet je niet het antwoord hier ook te melden? Anders kun jij wel weer slapen maar lig ik nog steeds te draaien en te woelen.

Ria Kock zei

Helemaal gelijk, maar ze zijn lekker wel glutenvrij!

Jan zei

Op voedingswaardetabel.nl wordt een onderscheid gemaakt tussen gedroogde en verse dadels. Nou weet ik niet welk type dadels in dit zakje zaten, maar ik zou veronderstellen gedroogde. Echter lijkt de tabel deels op de gedroogde en deels op de verse. Kijk maar eens naar de suikers b.v
http://www.voedingswaardetabel.nl/voedingswaarde/?q=D
Kortom lees dat gedoe achter op die pakjes niet. Prop je vol met dadels. Ik denk dat ze energielabel D krijgen want ook daar snapt de "gemiddelde" mens toch helemaal niks van.

Jan zei

http://www.veganisme.org/gi/g37/g37_p09.htm

Deze link was ik nog vergeten. Niks voor Elsje dus die Dadels want je kan er koppijn van krijgen volgens de veganistische kruidendoktertjes.

Ina zei

@Jan:
Ik kan niet in eerlijkheid beweren dat het me interesseert. Maar het maakt wel nieuwsgierig. En eten doe ik ze toch wel.

Ina zei

@Jan: Bugger! Jouw reacties interesseren me natuurlijk wel, maar het echte aantal calo's van de dadel niet. Dus.
Note to self: niet 's ochtends om half zeven relaties onderhouden.

Heleen zei

Wat nog interessanter is, is waar deze dadels vandaan komen: tegenwoordig staat er "Westbank" op de verpakking. Ze komen uit Israëlische nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever. Van de Palestijnen gestolen land volgens internationaal recht. Palestijnen werken er voor een hongerloontje onder barre omstandigheden. Het Israelische arbeidsrecht geldt niet voor hen. Boycot Israël!

 

blogger templates | Make Money Online