vrijdag 2 november 2007

Misschien als titel

In de tijd van de badhuizen waren bezoekers blijkbaar gewoon het poedelen gepaard te laten gaan met al te luidkeels gezang. Dit bordje hing in de openbare wasplaats aan de Rotterdamse Bruynstraat. Ik zou er een grage gast zijn geweest. Ik ben dol op stilte. Misschien dat één van mijn (over)grootouders er ooit niet gezongen heeft.
Ook het aan jezelf opleggen dagelijks 1.667 woorden te schrijven gaat prettiger bij stilte en door geen tijd te verspillen aan zingen. Dat laatste is overigens een te grote opgave. Zeker nu mijn koor aan het werk voor volgend jaar is begonnen: De Johannes Passion van J.S. Bach. Gisteren heb ik al wenend onder Zijn kruis gestaan, Hem rust toegezongen en het publiek uitgenodigd naar ons verhaal te luisteren. De bekende van het werk, of van Zijn Werk, zal begrijpen dat van enige chronologie nog geen sprake was bij het oefenen.

NaNoWriMo is gestart. Ik schrijf deze maand een boek. Ik heb drie round characters, een tiental plattte, wat Willen, een Conflict. En al bijna 3.000 woorden. Helaas nog geen Plot. Daar probeer ik al schrijvend achter te komen. De omgeving wordt er eentje met veel muziek. Zo kan ik van mijn leven buiten het schrijven mijn veldwerk maken. Twee komende zaterdagen zit ik bij de stemtesten, als notulerend koorlid. Wee de dirigent en de zangpedagoge, die onwetend zijn dat deze schrijfster hen als Muzes zal uitbuiten.

Beleefd verzocht. Stilte.

3 opmerkingen:

Aye zei

Ssst... Nu durft natuurlijk niemand te reageren, maar ik wel hoor.
Mooi dat hij je voordeur gevonden heeft. Zat het muntje van vijf cent er nog op? Vandaag zag ik de postzegels, waarvan ik gisteren wist dat ik ze had, maar waar??, gewoon in het zicht, maar net naast de plek waar ik ze verwachtte.
Succes met je volgende 1.167 woorden!

Elsje zei

Oh! de Johannes! Mijn absoluut favoriete passie!!! Veel zang- en luistergenot (en als bijeffect inspiratie voor je nanowrimo) gewenst!

Ina zei

@Aye: Ik ben vijf cent rijker! :-D Feilloos door tante Pos bezorgd.
@elsje: reserveer palmzondag 2008 maar vast.

 

blogger templates | Make Money Online