maandag 10 september 2007

Evenwicht

Ze draagt hooggehakte sandalen en een rok in laagjes. Haar blote benen vallen op. Niet alleen zijn ze mooi; ze steken vooral af bij de vele paren benen die bij dit weer in broeken zijn gehesen. Een keurige crème driekwart jas met breed centuur en dik bruin haar in een paardenstaart. De eigenares gok ik op een jaar of dertig.
Ze haalt haar fiets uit het rek en frummelt de handvatten van een stevige papieren tas om het stuur. Het stuur klapt om wanneer ze naar de open doos boeken aan haar voeten reikt. Knap houdt ze de boel in evenwicht. Even later staat ze - nog op het voetpad - tussen zadel en stuur, aan elke kant een fraaie kuit, één hand aan de doos op de snelbinderloze bagagedrager. Ze hipt het fietspad op.
Ik ben niet de enige die vol spanning toekijkt of ze het zal redden. Of eigenlijk: hoe gaat ze reageren als ze straks opstapt en de doos met boeken op het fietspad valt? Want dat lijkt onvermijdelijk. We staan met z'n veertigen op het perron van de sneltram. Eerste rang.
Ze keurt ons geen blik waardig. Dan haalt ze haar mobieltje uit haar zak, nog steeds met één hand aan de doos. Net als de tram langs het perron schuift is het telefoongesprek klaar. Ik vermoed opzet. Aan zoveel kijkers had zij geen behoefte.
Ik mis hoe ze opstapt en wegrijdt. Wanneer ik eindelijk een plaatsje heb bemachtigd is ze om de hoek verdwenen. Haar week is goed begonnen.

3 opmerkingen:

Cornette zei

Heerlijk. Ik zie het voor me.
Wat een mens al niet doet om een doos boeken thuis te krijgen. Het doet me denken aan de momenten dat ik uit de kringloopwinkel kom zonder boodschappentas maar met veel boeken. Thuis branden mijn armen en kom ik amper meer op adem. Maar thuis komen zullen ze.

croixdeguerre zei

Mooie observarie! het doet me denken aan vroeger toen ik nog alles op de fiets deed (en me helig voornam om nooit zo'n automobilist te worden die voor alles z'n auto pakt. Dat is mislukt). Ik ging zelfs naar de Gamma op de fiets. Ik zie mezelf nog lopen. Fiets aan de hand, lange planken of anderszins veel te grote dingen balancerend tussen het stuur en de bagagedrager. En dan thuis zien te komen. Wat wonderwel altijd lukte ;-)

Merlijn zei

Of ik te optimistisch in het tuincentrum. Plantje hier, bloemetje daar, zak aarde, of doe eigenlijk maar twee...En dan op de fiets terug. Geen succes.

 

blogger templates | Make Money Online