woensdag 15 augustus 2007

Op de volkstuin

Bas:
Hé Freek, daar ben je. Schep lekker op. Goddellijke slakkensalade. Eigen recept. De huisjes graag bewaren, daar plavei ik mijn tuinpaadje mee.

Freek:
Ik kwam hier niet om te eten. Ik kom over je slakken praten. Die mijn watermeloenen niet met rust kunnen laten.

Bas:
Doe je ze ook uithollen? En dan met kaarsjes erin, en gezichten snijden, voor Halloween?

Freek:
Ik win prijzen, buurman, als jouw slakken tenminste ...

Bas:
Het moet ook mooi zijn als ze kapotvallen. Van grote hoogte. Of nee! Kapotschieten, dat lijkt me tof. Die oude man hier even verderop heeft een windbuks. Is dat niks voor jou? Kun je gelijk op mijn naaktslakken schieten.

Freek:
Steek de gek niet met mijn hobby! Alsof jij zo normaal bent met die slakken. Ik zie heus wel wat je daarmee doet. 's Ochtends vroeg over alle tuintjes verdelen, hè? Ik wil jou niet meer in mijn tuin zien!

Bas:
Ze zijn al bijna groot genoeg om te oogsten, dacht ik zo. Kijk eens wat een mooie ik vanmorgen uit je tuin haalde. Zin in een dessert?

Freek:
Jij hebt met je poten van mijn ... van mijn ... spullen af te blijven!

Bas:
Gestolen spullen, dan toch zeker. Interessant, hoor, wat er allemaal in zo'n meloen gepropt kan worden. Mooie glimmertjes. Nog niet eens allemaal geslepen, zag ik. Ik heb ze een veilig plaatsje gegeven.

Freek:
Waar ik mijn moeders juwelen bewaar, dat is mijn eigen zaak. Maar ik denk dat mijn broers het geen prettig idee vinden dat jij je neus in onze zaken steekt.

Bas:
Je moeders juwelen zijn bij mij in goede handen. Jouw zorgen zijn over. Dat ene hapje slakkensalade had je niet moeten nemen.

Elp, 6 augustus 2007
Het gras is altijd groener ...

2 opmerkingen:

Sjaak zei

Gisteren toevalling de rijdende (vakantie)rechter gezien? Je had het scenario kunnen schrijven...

Ina zei

@Sjaak:
Ik heb deze uitzending gemist. Wat jammer! Van de website plukte ik:

De vakantierechter
Recreatievereniging Buitenlust is een waar paradijs op de Veluwe. In het weelderige groen staan pittoreske recreatiehuisjes. De heren Reininga en Zijlstra zijn buren op het park. Reininga heeft er al 25 jaar een huisje, Zijlstra aanzienlijk korter. Tussen de twee heeft het nooit erg geboterd. Al zeven jaar woedt een strijd over de precieze grens tussen hun kavels. Op een gegeven moment staan er zelfs drie heggen naast elkaar. In 2002 heeft het toenmalige bestuur van de het recreatiepark zich met de ruzie bemoeid en een grens aangewezen. Reininga is het daar tot op de dag vandaag mee oneens. Volgens Reininga moet de grens één meter richting Zijlstra worden opgeschoven. Bovendien zou Zijlstra niet eens lid zijn van de vereniging. Redenen genoeg voor Reininga om de Vakantierechter te vragen de grens definitief in zijn voordeel vast te stellen. Zijlstra is niet bang uitgevallen en durft de uitdaging wel aan. De Vakantierechter gaat een kijkje nemen op de camping. Lukt het mr. Visser om een eerlijke grens te bepalen of ziet hij door de bomen het bos niet meer?

 

blogger templates | Make Money Online