woensdag 15 juli 2009

Vanitas vanitatum

Mijn hobby’s beleef ik passievol, en tijdelijk. Op het moment van het naderend hoogtepunt van de hobby zul je bij mij geen gehoor vinden dat deze hobby ooit niet meer zo’n grote hobby zal zijn. Toch dooft de liefde, vroeg of laat. Om plaats te maken voor een prachtige nieuwe Hobby.
Zo startte ik als één van de eerste in Nederland met bookcrossing. Mijn startpagina was het Nederlandse forum. Er ging geen week voorbij of ik liet wel één of twee boeken los. Broches maken, heb ik ook gedaan. Knippen en plastificeren. Wekenlang niets anders. Ik leerde nieuwe instrumenten spelen: trompet, hobo. Na een tijd of tijdje doofde de liefde, of kwam er een baby tussen. Ik kan zo nog zeker tien voorbeelden (drie dan: fitnessen, postcrossing, webloggen.) Alles is ijdel.
Eén van de geneugten van een Grote Hobby zijn de spullen die ervoor nodig zijn. Dat schaartje met die perfecte scherpe punt, alle werktuigen om zelf hoborieten te snijden, een kaartenmolen.
Op dit moment beleef ik een hyperbreiperiode. En net als altijd kan ik me niet voorstellen dat ook dit zal verflauwen, of zelfs stil zal komen te liggen. Dan is weer een deel van het overvolle huis voller geworden: met een zak vol resten wol, en naalden (met knop, dubbelpuntige, rondbreiers, bamboo).

Zonder veel zelftherapie accepteer ik mijn tijdelijke passies en de ontrouw die er op volgt. Ik heb maar één vraag: wat zullen de volgende Hobby’s worden? Dat ik opsta met een warme gedachte: Hoera! Ik mag weer …. Of dat ik een stedentripje maak en allerlei winkels afloop op weg naar: … Of dat er een verjaardag is en ik niet over mijn werk praat, maar natuurlijk over: ….

Pianospelen?
Italiaans?
Vliegeren?
Borduren?
Boekbinden?
Darts?

4 opmerkingen:

Mrs. J. zei

Haha... herkenbaar :))
Next: Tai Chi?

Anoniem zei

hahahaha je brengt me op een idee :)
voorlopig blijf ik breien, ik dwing mezelf om even door te zetten, heus, het is zó handig. Je hebt er niet zo heel veel voor nodig om ermee te beginnen en dat is met andere hobbies echt anders !!
groetjes van Désirée

elma zei

Ooit ga ik heel enthusiast aan boekbinden beginnen en dan sleep ik natuurlijk een paar grrlies mee - ik zie jou zeker als potentiele kandidaat hiervoor.
Je zou zelfs een paar proefkaftjes kunnen breien alvast...

Anoniem zei

Die hyperbreiperiode duurt volgens mij al een behoorlijke poos... Is de gedachte aan verflauwende interesses een voorbode? :-o

 

blogger templates | Make Money Online