donderdag 9 juli 2009

Stitch'n Bitch London
Zo zit je in hartje Zutphen temidden van mede-breisters en zo zit je twee avonden later in hartje London. Deze dames, gemiddeld zo'n 30 maar liefst, komen elke week op een andere plek bijeen. Wel altijd dicht bij een metrostation. Ahum, 't is maar wat je dichtbij noemt, tien minuten lopen. Gelukkig zijn alle Engelsen die ik de weg vraag overvriendelijk en brengen me tot aan de tafel van het café.

De overeenkomsten zijn groter dan de verschillen: we voelen aan elkaars garen, we bewonderen elk individueel product, we praten over andere hobbies, over maffe patroontjes, over onze mannen die gelukkig hele dure hobbies hebben (dat laatste was dan niet mijn onderwerp).

Mijn manier van breien wordt 'throwing' genoemd. Highly inefficient noem ik het. Ik word niet tegengesproken.

Dan zie ik een Noord-Londense (maar ze hoeft maar 5 kwartier in de bus te zitten, hoor) een sok breien. Is dat niet ....? En ja hoor, van de 12.000 sokkenpatronen die op Ravelry staan kozen Iris in ik dezelfde:


5 opmerkingen:

Jeroen Bosman zei

Wat leuk. Sheer coincidence? lijkt me niet, eerder soort zoekt soort.

Mrs. J. zei

Wat leuk!
Ik moet nodig weer eens naar Zutphen komen :)
Trouwens: toevallig (?) las ik gisteren in een weblog "Toeval is het pseudoniem van God, als hij er niet zelf z'n naam onder wil zetten"...

nrrdgrrl zei

geweldig. mooi is dat he, in den vreemde en dan meteen onder gelijkgestemden.

elma zei

StiTch. Met 2 Ts! (Alle Nederlanders doen dit fout, net zo als alle Nederlanders mijn adres als de KerKstraat lezen terwijl het dat _niet_ is.) Eh... veel plezier daaro Ina - ik ga de rest van je London blogs straks lezen, maar dit moest ik toch even kwijt ;-)

Ina zei

@Elma: wat heerlijk, om ook eens onder 'alle nederlanders' geschaard te worden :-)
Gelijk verbeterd natuurlijk!
Ik en dat van die straat. Zo woon ik NIET in de KERSstraat.

 

blogger templates | Make Money Online