donderdag 9 juli 2009

The cupboard under the stairs


Altijd fijn, alleen reizende gasten. Zo raak je als hotel je minikamertjes aan het einde van de gang nog eens verhuurd. Maar de ramen kunnen open en de badkamer is bijna nog groter dan de ruimte met het erg korte bed.

You cannot go wrong, zei de vriendelijke jongen bij het inchecken, toen ik naar het internet op de kamers informeerde. 't Is nog waar ook!

Alleen reizen geeft een heerlijk globetrotterig gevoel. In een paar uur door vier landen! De baas van de trein naar Brussel sprak haar mededelingen zelfs in vijf talen: Nederlands, Frans, Duits, Engels en als toetje Vlaams. De Fransen hebben geen eigen woord voor pickpockéts, maar de Vlamingen een prachtige: gauwdieven.

Ik kocht al een kaart voor drie dagen onbeperkt metro, tot ver buiten de stadsgrenzen. Helemaal niet nodig, maar 't voelt heerlijk, al die onnodige mogelijkheden. Even langs King's Cross, voor het gevoel ook nog naar Hogwarts af te kunnen reizen.

Het onderweg gelezen boek (de eerste helft) is aantrekkelijk. Een citaatje van pagina 37:
Later that night, she said,'Talk to me in Dutch', and I did. 'Lekker stuk van me' . I growled. 'On second thoughts,' she said, 'don't talk to me in Dutch'.

5 opmerkingen:

Pelle zei

Ik zei toch dat je niet zo pessimistisch moest zijn over het internetsysteem ;)

Ina zei

Maar de electriciteit lijkt niet te werken, en wat moet ik dan doen als de batterij leeg is??

José zei

Zit je niet net vlak boven een metrolijn, aan de achterkant van het hotel, waar de luchtafvoer van de keuken zit? Bofferd!

Ina zei

@José: Ik zit aan de zijkant, maar 40 meter van de lift. Ik heb geen last van luchtkokers. Gelukkig! Ik hoor en voel elke metro die station Bayswater in of uitgaat. Maar dat vind ik juist wel echt!
Heb je mijn supermooie wolletjes al gezien??

José zei

Ah, Bayswater! Daar zat ik ooit in een ondergrondse hotelkamer op een straathoek (op Inverness Terrace? zoiets in elk geval)
Veel plezier nog, en ik heb al op je wol gekwijld ;-)

 

blogger templates | Make Money Online