vrijdag 15 januari 2010

Chauffeurs en tweede sokken


Jullie hebben gesproken. Vijf maal de keuze op de chauffeur die tijdens zijn laatste rit een moeder en kind dood rijdt. Mooi volk zijn jullie. Eén stem viel op Sven. De stem van de allerliefste. Enfin, die wordt gelukkig vaak genoeg wel gehoorzaamd. 't Is even slikken, want mijn keuze was de tapdansende vrouw. Zo zie je maar. Gelukkig heb ik nog meer vakken. Zoals proza. Misschien dat ik jullie een verhaal laat kiezen, misschien gooi ik daar de potentiële grafschendster in de strijd.
Ondertussen is het eerste idee voor het drama met Tinus, de chauffeur heeft een naam gekregen, de wereld in gestuurd. Morgen op school 'ns horen wat meester en klasgenoten voor dramatische kansen zien.


Second sock syndrome, daar lijd ik aan. Een sok breien is leuk, maar die tweede is een opgave. Gelukkig, de oplossing is me ingegeven. Een sok mag ingewikkeld zijn, en hoe nieuwer hoe beter. Zo ben ik op het moment met een minihaaknaaldjes kraaltjes aan het peuteren. Cool! Maar niet voor nog zoéén. Toch?
Dezelfde wol gebruik ik voortaan voor nóg zo'n ingewikkelde nieuwe sok. Twee keer één is ook een paar. Weet je wat, ik misbruik de slogan van de PSP, van ooit:
Omdat ieder (mens) er één is, en niet de helft van een stel.

Geen idee wat de twee gebeurtenissen met elkaar van doen hebben, maar dat schiet me bij een volgende douchepartij wel te binnen.

2 opmerkingen:

Jacqueline zei

Zo schoot mij naar aanleiding van jouw sokkenverhaal dit te binnen.

Momenteel is er een tentoonstelling te zien in Jan van der Togt museum in Amstelveen: Klaagmuur ven eenzame sokken:
http://www.nufoto.nl/fotos/116755/klaagmuur-van-eenzame-sokken-in-amstelveen.html
Die zijn hun maatje kwijt.

Die van jou hebben geen klaagmuur nodig ;-). Happy single.

Jacq.

yvonnep zei

Het is natuurlijk al een tijdje geleden, maar ik vind het een mooi thema. Dat tapdansen vond ik toch echt een streep te ver. Dansen is zo onhollands en dansen als wraak vind ik zo jammer. Maar ja.. gelukkig werd er anders voor je besloten. Jouw verhaal over de chauffeur haalde bij mij de herinnering naar boven aan La Noce del girasoles - ik hoop dat ik het goed schrijf. Zoek de beschrijving in NRC van deze film of nog beter, kijk de film. Prachtig. Over dilemma's, ethiek, etc. yvonnep

 

blogger templates | Make Money Online