woensdag 13 februari 2008

Vragen staat vrij

De reis naar een werkbijeenkomst in een voor mij niet zo heel bekende stad had beter moeten worden voorbereid. De trein is vertraagd, de uitgezochte bus al weg, en ik heb geen idee waar ik heen moet. Een vriendelijke man in het Connexxion-huisje wijst mij naar de gelede bus onder de klok. De chauffeur doet de deur nog even voor me open. Ik prijs de foto van de peuter op zijn dashboard. Hij wil mij natuurlijk vertellen waar ik eruit moet. 't Is maar één halte! Dat moet goed komen!
Ik moet naar een plein. Ik stap uit, maar daar is geen plein. Een alweer uiterst vriendelijk mens, mooi opgemaakt, stijlvol gekleed, wijst mij nauwgezet hoe ik moet lopen. U bent helemaal niet in de buurt. Nee, die indruk had ik inmiddels ook. Ik bedank haar en stiefel weer verder. Het is een leuke route, allemaal winkels troost ze mijn rug.
Haar routebeschrijving is adequaat. De opgebroken straten van het kernwinkelgebied breken mij niet op. Ik passeer drie boekhandels. 't Is dat ik al bijna te laat ben, anders wist ik het wel. Ik check de richting nog even bij een mij tegemoetkomende vrouw als ik een straat insla die de klassieke dame niet genoemd heeft. Zij is al net zo blij als ik dat ik echt helemaal goed ga. ´t Is nog wel even een tippel, hoor! Ik zet de pas er flink in. Was ik hier al niet voorbij gekomen? Dan zie ik aan het straatnaambordje dat ik warm ben. Ik trek nog maar een snelwandelsprintje naar wat een plein moet zijn. Ik zie nog steeds geen plein. Wel een rokende vrouw. Het provinciehuis? Daar werk ik. En zo loopt met me mee. Terug. Wel vijf minuten terug. Hier was ik in ieder geval al. Ze drukt haar peuk uit, raapt 'm op van straat en wijst me de bezoekersingang. Bij de balie komt het sms'je binnen van de Mug die vandaag niet in haar woonplaats is. Het is niet echt een plein, helpt dat?

Iedereen helpt hier. Wat een heerlijke stad.

7 opmerkingen:

Elsje zei

Klopt! Leuke stad en ook nog gezellig. Zit het provinciehuis nog steeds aan het eind van zo'n aftandse straat (waar je op de bus kunt stappen)?
Ik heb trouwens ooit nog bij de provincie gesolliciteerd, maar men vond dat ik als AIO geen beroep mocht doen op 'projectleiderservaring', dus ik kreeg de baan niet. Vlak daarop wel een dergelijke functie bij RWS, waar ze het succesvol afronden van zo'n onderzoeksbaan wel degelijk als project durfden te zien en mij als projectleider daarvan.

Ina zei

@elsje: ach ja, rws neemt zelfs mensen aan die halverwege het proefschrift zijn gestrand ;-)

Sjaak zei

Eindelijk weer een 'Brownie' om op te peuzelen.
Vraag de mensen in de stad waar het gemeentehuis: ze weten het wel. Vraag ze waar de regering huist: je krijgt Den Haag te horen. Maar de Provincie??

Ina zei

@sjaak: Eindelijk... schrijf je. Eindelijk qua tijd of eindelijk qua niveau??

Sjaak zei

@Ina
Qua tijd natuurlijk. De ene Brownie smaakt beter dan de andere, maar ze zijn allemaal smakelijk.

Mug zei

Als ik had geweten dat het zó erg was, had ik je wel even gebeld!
Hebben die valse muggen je naar het gemeentehuis gestuurd? Of ging het al fout bij de buschauffeur? Nu wil ik het weten.

Ina zei

In ieder geval de buschauffeur!

 

blogger templates | Make Money Online