vrijdag 29 februari 2008

Sip

In het schap van de supermarkt ziet ze het al van verre: de nieuwe Hollands Diep ligt er! Met daarin haar prijswinnende Zeer Korte Verhaal. Maar nee, pagina 110 verraadt dat anderen met de eer gaan strijken. Ze sloft naar het brood. Straal voor gek loopt ze op haar Crocs. De parelkandijontbijtkoek die ze in het karretje dumpt zal wel door haarzelf opgevroten worden. Dit weekend wacht een dag vrijwilligerswerk en voor het eerst sinds de nieuwe baan moet er gewerkt worden in de vrije weekendtijd. Dat ze niet af had wat af had moeten zijn kan ze niemand anders verwijten dan zichzelf. En als ze vandaag niet ongesteld wordt, dan verpest het voor zeker haar vakantie in Italië. Bij het vlees dat ze niet voor zichzelf koopt staat een oude vrouw eindeloos te kiezen met een karretje dwars over het pad. De kinderen zijn nog in pyjama. Haar aankopen zijn net geen 30 euro. Toch krijgt ze twee smurfjes. Ze zet de narcissen in haar meest kunstzinnige vaas. Zoonlief mag een wierookstokje branden. Het was zo'n smart afspraak die ze met zichzelf had gemaakt: twee publicaties in 2008. De gedachte dat haar inzending bij de post zoek moet zijn geraakt, weet ze te verdringen.
De aanmelding voor de volgende cursus is op de bus. Alles is materiaal, heeft ze uit eerdere cursussen geleerd. Al is het maar voor een blogje. Ze snijdt een plak koek af. De man die een rioleringsverzekering wil komen verkopen weet ze vriendelijk te onderbreken. Nog een plak koek dan maar.

3 opmerkingen:

Sjaak zei

@Ina. Waarschijnlijk is het linkje naar dat afgrijselijke begrip ironisch bedoeld. Maar mocht dat zelfs niet zo zijn, dan doet het niet veel af aan je talent dat wij herkennen en telkens van mogen genieten. Een dagelijkse Brownie waar je niet van aankomt, maar wel voller van geest van raakt.

Laat die anderen lekker in het Hollands Diep gaan peddelen; jij hebt je eigen stekkie.

Elsje zei

jij eet een parelkandijontbijtkoek, wij krijgen een smakelijke brownie. ieder zijn/haar deel :-)

Elsje zei

sorry, die smiley moest een :-( zijn!!! (te snel op 'reactie publiceren' gedrukt!)

 

blogger templates | Make Money Online