zondag 17 oktober 2010

50.000

De kogel is door de kerk. Ik ga er weer voor. Net als in 2007. November wordt ook in 2010 mijn novel writing month. Niet lullen, maar poetsen. Woorden poepen. Die kritikaster in mezelf, de kritische meelezer, mijn gevoel voor schoonheid, voor literatuur: alles in de kast voor een maand. Deur dicht, slot erop.
En dan maar schrijven. Vijftigduizend woorden in dertig dagen. Vijfentwintig dagen van tweeduizend woorden en vijf dagen respijt, bijkomen, uitrusten, opladen.

Het idee is er. De titel is er. Dinsdagmorgen. Of is Dinsdagochtend beter? Of misschien toch maar 7.53 uur. Jeetje, het luister best nog nauw. Zeven minuten voor acht. Opnieuw: ik heb wat ideeën voor een titel.
Er mag pas geschreven worden vanaf 1 november 0.00 uur. Het aftellen is begonnen. Personages spoken door mijn hoofd. Kleine verhaallijntjes ontspruiten. Ik weet waar het zich af gaat spelen. Daar kan ik alvast onderzoek gaan doen. Wordt vervolgd!

Nog voor ik een woord op papier heb, is de euforie al groot. Want het jongste en langste kind gaat dit jaar meedoen. Als je een hylarisch toneelstukje voor Duits kunt schrijven, dan ligt een boek binnen handbereik. Gisteren hebben we een schattig laptopje gekocht. Hij mag het houden als de eindstreep gehaald wordt. Samen verheugen we ons op die enorme kick van het halen: 50.000 woorden.

3 opmerkingen:

saskia zei

veel geluk! ik probeer het dit jaar ook! denk aan jullie, blij dat ik niet alleen ben! Maar ik twijfel nog tussen twee verhalen, de hoofdpersonen van het ene en van het andere verdringen zich, de mogelijke titels... en maar een paar dagen meer... liefs!

Ina zei

Et tu, Saskia? Wat leuk! Ik heet Ina64 bij de nano-club. Zoek je me daar?
Jij ook heel veel plezier gewenst. Nog zes nachtjes slapen!

Elsje zei

Nog 5 minuten en dan mag je los!!
Veel plezier!

 

blogger templates | Make Money Online