zaterdag 31 januari 2009

Ontwerper gezocht

Ik ken iemand die met een spijkerbroek aan, in haar laarzen past. Let wel: ook de spijkerbroekpijpen passen in de laarzen. Zo mooi. Als ik koffie uit de automaat haal, dan hoop ik dat ze voor me staat, dan kan ik even jaloersig zuchten.
Het woord shopruiming zou verboden moeten worden, maar de fikse kortingen in de kleding- en schoenenwinkels zijn natuurlijk aangenaam. Zeker nu ik weer in de normale winkels mag komen. Na 80 pakjes boter kwijt te zijn geraakt, me dunkt, mag ik weer helemaal los. Dus vooruit met de geit, waarom niet eens een paar laarzen geprobeerd?
De weegschaal mag vriendelijk voor me zijn, en de blikken van de schoenenwinkeldame beleefd neutraal, in mij stormde de teleurstelling en de woede toen de ritsen van alle soorten en maten nog geen decimeter omhoog konden worden getrokken. Woedend op wie? Op de eigenaresse van een paar voetbalkuiten? Op poppemodemakers die in de opruiming alleen nog jurkjes maat 34 en 36 in de schappen hebben hangen? Of op mezelf, omdat ik zo onnozel was te denken dat ik na 30 jaar een paar laarzen zou passen?

Gelukkig ben ik niet zo dat ik gelijk ook niet meer in die rokjes durf, met een maillot of panty eronder. Bijna durf dan. Ik durf het nog steeds bijna.
Ik heb zelfs een idee voor een panty: een vrolijk kleurtje met een geinige applicatie. Een ballon, op de kuit.5 opmerkingen:

Elsje zei

Ook ik ben dol op laarzen. Ook mij passen ze nooit. Niet door ballonkuiten maar door een hoge wreef. Dat is bij jou vast en zeker ook het geval. Heb inmiddels een winkel ontdekt waar ze af en toe een model laarsje hebben waar ook mijn verwrongen voeten in passen. Een keertje samen shoppen??

elma zei

20 kilo afgevallen? Wow!
RESPECT! (Hier hoort zo'n rare finger beweging erbij ;-) Trouwens er is een winkel op de Oude Gracht (beetje tegenover België ongeveer maar dan ietsje verder richting Twijnstraat geloof ik) met prAchtig laarzen en een briefje in de raam (misschien wat voor je collectie) met de boodschap dat ze ook in verschillende kuitbreedtes te krijgen zijn.

Ina zei

@elsje: heb jij iemand anders nodig om schoenen mee te kopen :-)
@elma: ik heb binnenkort nieuwe breiwol nodig, dan sjok ik 'ns bij jouw tipwinkel binnen.

Elsje zei

Ina, ik ben altijd in voor schoenen kijken/kopen. Alleen, in gezelschap, maakt niet uit ;-)

Ria Kock zei

Allereerst, geweldig om zoveel kwijt te zijn! En laarzen, tja...ik heb een paar in de kast staan waarvan ik dacht ze nét aan te kunnen, toen ik een paar jaar geleden afgevallen was. Helaas, ik heb ze nooit gedragen en nu staan ze te verstoffen.

 

blogger templates | Make Money Online