zondag 20 juli 2008

Levende schilderijen

De ochtend stelden we zelf schilderijen samen. We kwamen erachter dat de figuren op een doek in relatie tot elkaar staan, en dat juist dat een afbeelding interessant maakt. 's Middags plaatsten we ons zoals grote schilders eerder groepen mensen hadden geplaatst. Kijk en vergelijk.

Rembrandt van Rijn - Het korporaalschap van Frans Banning Cocq en luitenant Willem Ruytenburgh maakt zich gereed (beter bekend als De Nachtwacht ) - rond 1640


Rembrandt van Rijn - De Bataafse Eed (rond 1660)


Pablo Picasso - Guernica (1937)


Joan Miró - Zelfportret met dochter Dit wordt een zoekplaatje. Het origineel lijkt erg op het eerste tableau. Wie een plaatje vindt, gelieve zich bij mij te melden. (En dat deed Caitlin, dank!!) De onderste foto toont hoe wij de spanning (de ondoorgrondelijke blikken, de handen op rare plaatsen) hebben doorgevoerd.


2 opmerkingen:

Bijzonder Brechtje! zei

Hi Ina!
Ik had van m'n zusje de link naar je blog nog opgestuurd gekregen! Wat ben jij creatief zeg! Vond't leuk de Buitenkunstverhalen nog te lezen. Jouw petitie vond ik ook zo mooi! 'wij zijn niet van de dingen'
Ik had me zelf ook suf gezocht om de originele schilderijen en het geheel op hyves geplaats. Leuk hè nog ff nagenieten!
Groetjes, Brechtje

Gerda zei

Hoi Ina,

leuke foto's en verhalen over buitenkunst.
Volgens mij zie ik op deze foto's Floor staan.
Zij heeft met mij de minilogen workshop gedaan en had een ijzersterke monoloog. Grappig dat ze zowel in jouw als mijn week is geweest.
groetjes,
Gerda

 

blogger templates | Make Money Online