donderdag 21 juli 2011

Ikken (2)


Ik werk bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. De combinatie maakt dat niet altijd duidelijk is wat nou de Kerk is, en wat het Vloeken. Mijn persoonlijke aversie tegen autorijden/asfalt/mobiliteitsbevordering in het algemeen, en hard rijden/nog meer asfalt/recht op mobiliteit in het bijzonder, steek ik hier doorgaans onder de stoelen en banken. Dat ik mijn gereden kilometers (die in de auto én die in de trein) afkoop met klimaatneutraliserende bosaanplantaflaten: ik houd het hier beter voor mezelf.

De tong moest regelmatig aan flarden worden gebeten bij alle discussie over 130 km mogen rijden. Van al het slechte wat de mensheid voort heeft weten te brengen is dit toch wel het meest hufterigste, laagste, en zinlooste. De koning van het korte genot regeert, regeren is blind vooruitzien geworden. Ons rest de toorn van de testosteron.
Denk ik in stilte. Gij zult niet vloeken in de kerk.

Ik rijd op een vrijdag op de A7 richting Den Helder. Autorijden is leuk; ik kan en wil niet anders zeggen. Nog een geluk dat ik er pas op mijn 40ste aan ben begonnen anders zou mijn ecologische voetafdruk ... enfin, ik koop het dus af. Kinderen van Texel halen, die daar gestrand zijn met kapotgewaaide tent, dat kan niet anders dan met de auto, vind ik vandaag.
Ten noorden van Amsterdam zijn de rijkswegen onbekend terrein. Ik zie een gebodsbord opdoemen. Ik neem aan dat ik terug zal moeten naar 100 en laat het gas los. Dan zie ik voor het eerst in dit land het Rutte-Verhagen-schild. Mijn primaire reactie vertaalt zich in een krachtig naar beneden drukken van de rechtervoet: Yes! Gááááaf !!

1 opmerking:

Edith zei

Lekker he, effe planken! Ik ken het gevoel. Heb in mijn buurt ook zo'n Rutte-Verhagen-schild, maar mag alleen tussen 19.00 en 6.00 effe iets harder. En ..... na een kilomter of 8 moet ik toch de afslag nemen. Maar net goed genoeg om toch even goed door te trekken. Heb je nog een favoriet muzikale begeleiding daarbij? Er zijn zo van die liedjes die vragen erom om het gas wat harder in te drukken! Groetjes!

 

blogger templates | Make Money Online