zaterdag 27 juni 2009

Thriller

Ik zou misschien nog tijden niet aan hem gedacht hebben, of misschien wel nooit meer, ware het niet dat Michael Jackson gisteren overleed.
We woonden in hetzelfde studentenhuis. Ik was de jongste, Koen drie jaar ouder en de op een na jongste. Hij vond zichzelf stoer, woest aantrekkelijk en een echte bèta. Zijn studie scheikunde kon niet voorkomen dat er weinig (lees: geen) chemie tussen ons was. Hij droeg strakke truitjes met V-nek. Zijn vriendin was een half hoofd groter dan hij al lang was. Over de daad sprak hij in sporttermen. Daar moest hard bij gewerkt, en flink bij gezweet worden.
Hij was de grootste fan van Michael Jackson die ik kende. Al weken praatte hij in de gemeenschappelijke keuken over niets anders dan het aankomende album. Het zou alle records gaan breken. Hij had al wat voorproefjes ergens mogen horen (want superstoere mannen hebben connecties in the states?) en het was in één woord geweldig.
Wij jonkies woonden beiden aan de noordkant van de flat, hij één of twee hokjes naast mij. Vanaf tel één stond Thriller op hard. Ik heb wekenlang niets anders gehoord. De eerlijkheid gebied me te zeggen, ik vond het niet eens onaardig, en in een poging tot conversatie zal ik dat hem verteld hebben.
Stond hij daarom opeens voor mijn deur en in één stap in het smalle halletjes tussen natte cel, inbouwkasten en deur naar mijn kamer? Zijn zwarte haar had die net iets te zorgvuldige volle coupe. De aftershavelucht was overweldigend.
Zijn sleutel lag op zijn kamer. Of hij even via mijn balkon naar de zijne over mocht stappen.

2 opmerkingen:

elma zei

Ik geloof dat ik de enige persoon in de wereld ben zonder een MJ verhaal... eh, ik huilde toen ik 10 was en de film Ben zag, maar dat ging meer over het zielige ratje dat stierf aan de drempel dan dat liedje die MJ zong geloof ik. Ik ken geen fans. Zijn muziek wAs er uiteraard altijd wel ergens en mijn moeder heeft ooit een keer gezegd dat hij zo fantastisch kon dansen, maar verder kan ik me niet herinneren dat ik ooit een gesprek heb gehad waarin zijn naam viel. Ik ben wel benieuwd wat voor spectakel zijn begravenis gaat worden.

Sjaak zei

Die laatste alinea's zou het scenario voor één van zijn clipjes geweest kunnen zijn. Of het werd 'matten' of het werd 'horror'.

 

blogger templates | Make Money Online