maandag 22 september 2008

Aagje leest mee (10)


Na het leeghalen van een prullenbak is Aagje niets meer te dol. Ze raapte nu een vele malen belopen notitieblaadje van straat op. Een lief briefje vindt Aagje. Van een vrouw aan haar man. Of hij hun dochter, en ook een vriendinnetje, van de sportclub wil ophalen. En als de man in blinde verwarring zou zijn (wat hij niet is, denkt Aagje, want zo'n man vraagt gewoon aan de dochter 'moest er niet iemand mee?'), maar goed, stel dat hij in verwarring zou zijn, dan denkt ze dat te voorkomen door te vertellen dat hij het vriendinnetje kan kennen. Van de zwemles van het zoontje, immers? Aagje denkt dat als de man het meisje niet kent, hij zeker niet zal weten dat ze met hun zoon op zwemles zat.
Maar hij zal doen wat ze hem verzoekt. Niet áls je haar ophaalt, nee wannéér je haar ophaalt. Daar spreekt vertrouwen uit. Drie zoentjes krijgt hij.
Aagje moet denken aan de achterkant van de laatste Opzij. Aan de tekening van de onvolprezen Len.

Ze hoopt dat Lena iets leuks aan het doen was, terwijl Bart (in zijn Audi of Hummer) de handbalsters achterin laadde. En dat ze niet in galop naar de grootgrutter voor de boodschappen van de hele week (in haar Renault Clio) het vergeten briefje uit haar jas liet wapperen.

6 opmerkingen:

elma zei

en waarom laat die man dat briefje op straat vallen ipv het keurig te recyclen? Of was het de vrouw die het brief kwijt raakte? Is dat kind en haar vriendin ooit opgehaald?

Ina zei

@elma: is het niet vreselijk dat we het nooit zullen weten?

Elsje zei

Da's juist fijn, dan kunnen we zelf bedenken dat het niet het vriendinnetje is van de dochter, maar de oppas die hij op zou halen bij de handbal en het buurmeisje, die bij het neefje op zwemles zat.

Of nog iets anders...

Lekker!

Anoniem zei

intrigerend, dat 'ze zat met zwemles van Yvar'. Bart, de vader, kent de moeder van Narelle zo goed, dat 'ze' hier volstaat voor Lena om haar aan te duiden. Yvar is dan haar zoon die naar zwemles gebracht of gehaald moest worden. Hoe zou ze heten? Ik denk Inge...

r0n

Anoniem zei

"die zat met zwemles van Yvar" betekent natuurlijk dat Narelle in de bak zat toen Yvar zwemles had... waardoor ze toen NIET opgehaald of thuisgebracht kon worden...
maar waarvoor zat ze?
verder heb ook ik vermoedens dat Narelle iets anders is dan een handbalvriendinnetje van Puck. en is Puck wel de dochter?
*roept opnieuw* nanooowrimooo :-)
Elefteria

elma zei

ik wil je niet lastig vallen met nog meer blog ideetjes, maarrrrr... (doe ik lekker toch! ;-)ik zie aan de rechterkant dat jij nu een boek uit mijn ruildoos aan het lezen bent (ik vond het trouwens erg goed) en dacht ineens, zou het niet leuk zijn als ik daarop dat boekplaatje zou kunnen klikken en daar een reactie op zou kunnen geven...?

 

blogger templates | Make Money Online