donderdag 29 maart 2007

Spiegeltje, spiegeltje

Ik zit zintuigelijk best lekker in elkaar. Ik ben heerlijk om te voelen. Zo zacht. Ik smaak ook niet slecht. Zo verrukkelijk als die verrotte kies toen ik tien of elf jaar was zal niet snel meer iets smaken, maar zo nu en dan een nagel of een los velletje, lekker hoor. Ik mag mezelf ook best wel horen. Onder de douche of in de concertzaal. En ook mijn spreekstem is niet storend. Ik ruik ook okay, met en zonder luchtje. Ik ben helaas niet zo om aan te zien. Nou heb ik daar niet zo'n last van, want wanneer moet men nu naar zichzelf kijken?

Fotomomenten zijn dus niet mijn favoriete tijdsbestedingen. Onlangs nog bewonderde ik met een vriendin/ex-collega die mij toegezongen had, de foto's van het afscheid van de gemeente Deventer. Ik vond haar prachtig en zij mij. Zij gruwelde van haar eigen kwabben (welke kwabben, vroeg ik me af?), terwijl ik die foto van mezelf met onderkin voorzichtig als 'gaat wel' benoemde (namelijk een stuk beter dan alle andere waarop er twee of drie zijn te zien). Ach ja, de vrouwen en hun zelfbeeld, 't blijft tobben. BMI 25 of 32.6, ik heb geen stiefmoeder nodig om het antwoord van de spiegel niet te geloven.

Hoe bruut dat ik in mijn eerste maand bij de nieuwe werkgever Op De Foto moet. Ik niet alleen, maar de hele Dienst. Menig mailtje hebben we al mogen ontvangen en - ja, ik ben naast zacht en smaakvol en luisterrijk en goddelijk geurend ook braaf - ik heb mezelf dan maar op de hoge stoel gehesen en heb het geklik ondergaan. De fotosessie, die in de centrale hal plaatsvindt (!), wordt gehouden door een onervaren fotografe, die vooral bezorgd is om spiegelende brillen. Ik mocht kiezen uit twee foto's, die ik voor de komende jaren in het digitale smoelenboek wil zien opgenomen. Ik koos voor de tweede. Het meisje reageerde hoorbaar voor alle wachtende collega's: DIE??

(foto: Ina in 2003, uitje van het werk, met als thema: vochtig en ordinair)

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik bewonder je. Je bent mooi, prettig om naar te kijken en luisteren, origineel, zachtaardig, spitsvondig, en hebt lef. Maar dat wist je natuurlijk allemaal al.'
houwenzo!

Anoniem zei

Hee, dankjewel voor je olijke reactie op mijn logje over de kennismakingsdag.
Ik zal zeker op je proosten!

groetjes, Marina

Anoniem zei

Deze blijft ongeëvenaard. Moeder de vrouw is twee dagen geleden begonnen met kijken en herkent je nog steeds niet...

Ina zei

Ken ik ms.P.?

Ina zei

Na nachtjes slapen:
Mrs. A?
Dan kan ik alleen dat 'moeder' nog niet plaatsen??

Anoniem zei

PrAchtig foto Ina!!
elma
die nu al voorzorgmaatregelen aan het nemen is voor de nieuwe rijbewijs die volgende maand moet komen... tijd genoeg nog om mijn bollenwangen iets te verminderen toch...??

 

blogger templates | Make Money Online