zaterdag 3 maart 2007

Moeten we het wel een project noemen?

Samen gaan we een boek maken, Jeroen en ik. Of het boek er ooit komt is daarmee niet beloofd, ook niet aan onszelf. Wij zijn er namelijk erg goed in projecten te benoemen (we gaan een boek maken), terwijl we vervolgens een proces in rollen (een boek maken) zonder eindproduct (een boek). En je hoeft echt maar één cursus projectmatig werken te hebben gevolgd om te weten dat een project zonder einde geen project is. Nou, hier in huis wel, hoor! Talloze projecten in even zo vele intrigerende stadia bevolken onze tafelbladen, traptreden en hoofden.

Wat wordt ons project? Onze bronnen zijn Jeroens galerij en mijn (deze) weblog. Ik vind Jeroen's foto's prachtig; hij waardeert mijn schrijfsels. Dat willen we combineren. Op vier manieren.

1. Jeroen wijst foto's aan waar Ina iets bij mag schrijven
2. Ina wijst foto's aan waar zij iets bij wil schrijven
3. Ina wijst stukjes aan waar Jeroen een foto bij mag maken
4. Jeroen wijst stukjes aan waar hij een foto bij wil maken

Om erachter te komen wat het mooiste resultaat oplevert, gaan we de komende tijd (smarter word ik niet) een proefje doen. We beginnen met in elke serie twee.

Ik ben zojuist in mijn archieven gedoken en de long list bestaat nu uit tien blogjes die ik wel publicabel acht en dat juist met een foto van Jeroen. En ik constateer verheugd: ik vind het steeds mooier wat ik zelf maak! Zeven van de tien komen uit de laatste drie maanden. Foto's kiezen lijkt moeilijker. Daar ga ik morgen eens goed voor zitten.
Wordt vervolgd.

3 opmerkingen:

Sjaak zei

Mag de achterban ook een favoriet blogje aangeven?

Ina zei

@Sjaak: tuurlijk achterban, ga je gang.

Anoniem zei

Wat een briljant plan! Of je het nou project noemt of niet, àls je het maar doet! Mooie teksten, mooie foto's! Ik ben heel benieuwd.

 

blogger templates | Make Money Online