zondag 13 januari 2008

Heija Mecanoo

Wow. Wat een ontwerp. Ik ga er niet meer over. Nou ja, ik ging er al nooit over, maar had er beroepsmatig dan toch wel iets mee te maken. Nu niet meer. 't Is nog even wennen, uit de krant moeten halen dat er nieuwe bouwplannen en prijsvragen zijn verzonnen. Met oud-collega's praten we blijkbaar niet over alles!
Voor een heel bijzonder plekje Deventer, in de volksmond 'de oude ijsbaan' geheten, worden al jaren nieuwe plannen gemaakt. 't Wil maar niet lukken. De jongste spiering om de kabeljauw te vangen heet prijsvraag. Zes clubjes kwamen met een plan. Binnenkort praat de gemeenteraad er over. De volksmond roert zich luid en duidelijk in de lokale bladen.
Ik heb totaal geen voorspellende gave. Maar wel een mening. En als het aan mij ligt, dan wordt het het ontwerp van Mecanoo. En niet alleen omdat het Ard en Keessie heet.

2 opmerkingen:

Elsje zei

LOL ik dacht dat je je verschreven had en dat je blogje zou gaan over het liedje Hijo de la luna van de Spaanse popgroep Mecano :-)

Mooi, die 'schaatsfiguren' als gebouw. Ik vraag me alleen wel af wat een gehucht als Deventer met zo'n bijna megalomaan project moet (sprak zij vanuit Utrecht dat serieus nadenkt/dacht (?) over de walgelijke Belle van Zuylentoren (afgezien van de naam dan) )

Anoniem zei

Ik ben voor de Belle van Zuylen! Nu ben ik over het algemeen voorstander van 150 m+ bouwen in Nederland. Gebeurt nog veel te weinig.

Ard en Keesie lijkt me prachtig om kijkend vanuit de trein, vanaf de spoorbrurg te aanschouwen en absoluut een verrijking van het Deventer stadsaanzicht (of mag ik al "skyline" zeggen).
Ik vraag me erg af hoe de "IJsbaan" er op straatniveau uitziet. Ik weet nog niet zo erg of het erg aantrekkelijk wonen zal zijn in de bocht zeg maar...

 

blogger templates | Make Money Online