vrijdag 4 januari 2008

Lekker (is) anders


Ik bereidde hutspot voor de familie, vorige week. Als vleesverlater (fout woord!!) vergeet ik altijd een worst te kopen. Gelukkig lag er eentje klaar voor het pakken tussen onze voorraden. Warm op tafel - gelukkig niet door de peen en uien, maar apart geserveerd - zag het ding wat grijs, en rook dichtbij de neus bijzonder naar. Inspectie van de verpakking leerde ons dat we (ze) het geval het beste uiterlijk in de zomer van 2003 genuttigd hadden moeten hebben. Waar had die Gelderse kromme zich al die jaren verstopt?
Tijd voor actie.
Het potje Seroendeng blijkt de absolute winnaar. Hoe de snode oosterse lekkernij al die jaren aan onze aandacht ontsnapt is, is ook een raadsel. Het strooisel bevindt zich in goed gezelschap van een vijftal Knorpakken met kant- en klaarmaaltijden, twee doosjes papadums, creamcreakers, drie potten mosterd, vier flesjes malt bier en zo nog minstens twintig ooit-etenswaren. Ik herken, zoals ik wel verwacht had, wat smakeloosheden uit kerstpakketten van jaren her.
Onze trapkast is weer uitgemest. Alles dat over datum is, staart me verwijtend aan. Weggooien kan ik nog niet over mijn hart verkrijgen. De mosterdpotjes kunnen dienen als sapglazen. Jeroen vindt dat de gestampte muisjes en de Haust party crackers nog best kunnen. Ik heb een sterke maag, maar zie niet uit naar de maaltijden van de komende dagen. Het gekruid kokosstrooisel was houdbaar tot mei 1999. 't Ziet er niet eens over datum uit.

6 opmerkingen:

Sjaak zei

Nog steeds dezelfde verpakking van die seroendeng. Hoe vaak check je de datum nou helemaal van iets dat je eet. Wat niet weet wat niet deert dus alsnog opeten die droge kokos. Een gokje in het nieuwe jaar moet kunnen.

Ina zei

@Sjaak: Wanneer kun je?

Elsje zei

@sjaak: forget about it! jij met je zwakke ingewanden moet dit niet willen! of je moet toevallig behoefte hebben de kerstvakantie nog wat te verlengen?

Anoniem zei

Wij hebben dit jaar voor het eerst heel goed ons kerstpakket opgegeten. Nu de noten nog.

Anoniem zei

Ik weet nog dat bij een verhuizing van mij (met bijhorende grondig kastontruiming) een vriendin en haar dochter de grootste lol hadden in een wedstrijdje 'Wie kan het oudste potje/blikje/pakje ontdekken?' Die data zijn tegenwoordig gewoon wettelijk verplicht en soms helemaal niet gepaard met enige reëel gevaar voor volksgezondheid. Onbeschadigde blikken bijvoorbeeld zijn nagenoeg oneindig houdbaar. Vertrouw uw neus, niet uw leesvaardigheid. (Elma's wijze tegelspreuk nummer 387)

Anoniem zei

@Elma
Dat Ina je nog niet heeft uitgenodigd!

 

blogger templates | Make Money Online