zaterdag 24 februari 2007

Overijssel kiest

Geïnspireerd door mede-blogger iamzero heb ik de kieslijst van Overijssel voor de aankomende Provinciale Statenverkiezingen gespeld. In de strijd om de Nomen est Omen bokaal nomineer ik de volgende kandidaten.

In de categorie Kleurrijk Overijssel: Nick Zwart, Symone de Bruin, H.J. Groen.

In de categorie Meid, had je eigen naam toch gehouden: Elsabe Kalsbeek - Schimmelpenninck van der Oye, Esmé Wiegman - Van Meppelen Scheppink.

In de categorie In de strijd tegen ambtelijke molens: Herman, Wim, en Vincent Mulder.

In de categorie Je had ook een vak kunnen leren: Jeroen Slager, Marc Bakker, Pieter Schipper, Egbert Kooiker, Roel Kok, Adri Wever. (Eervolle vermelding: Marijn Schrijver.)

In de categorie Mooi op zijn plaats in deze provincie: Tiem van Dalfsen, Bjorn Blokland, Klaas van Olst, Harry van Kampen.

In de categorie Zit je wel bij de goede partij?: A. Den Uijl (sgp), H. Bisschop (sgp), Joris de Koning (sp), A.M. Vogelenzang (leefbaar ov/seniorenpartij).

In de categorie Iedereen zijn eigen hol: Henk, Hans, M. en J. Vos.

In de categorie Er is een wereld buiten Overijssel: Tom van Asten, Mirjam van Tilburg, Boudewijn van Eindhoven, Jelmer van der Zee, Emile Hoogterp, Herman van Moerkerk.

4 opmerkingen:

Elsje zei

O, wat een leuk idee! En zo krijgen we van allerlei provincies leuke lijstjes want Elsje belooft bij deze de lijst van Utrecht door de lichten. Eén kandidaat weet ik al: Titia Beukema, nummer 5 op de lijst van GL!

Elsje zei

Ina, grappig te zien dat jij nog met een potlood je stem uit denkt te brengen terwijl ikke een stemcomputer zal gan gebruiken (zie mijn blog)

Ina zei

Ja, had ik ook gezien. Ik deed het bewust om de volgende reden. Gister zag ik op televisie een oproep aan vooral jeugdigen om van hun stemrecht gebruik te maken. Dit werd omlijst met rode potloodstrepen. Hoe lang begrijpen we dit nog? vroeg ik me af. Vandaar mijn nostalgische illustratie.

Ina zei

Naschrift @Elsje:
Ze doen het wel allebei links!

 

blogger templates | Make Money Online