zaterdag 10 februari 2007

Lange zin

Opdracht:
Schrijf één lange lopende zin van minstens 150 woorden. Gebruik mag gemaakt worden van dubbele punt, punt komma en de komma. Bijwerken of herschrijven mag. 20 minuten.

Het was niet omdat, sinds de klok in zomertijd terecht was gekomen, hij niet meer wakker gemaakt werd door het licht dat door de te dunne gordijnen viel en hij daarom een tweede wekker had gekocht die hem, tien minuten nadat hij zijn wekkerradio was aangesprongen, met luid geraas wekte, daarin zeker ook geholpen door het feit dat het knalrode geval op een emaille bord was geplaatst, noch door het vroeg opstaan van de benedenbuurman, die, om de files te vermijden, ruim voor de tijd van welke christen dan ook gezellig zingend douchte en, nog steeds zonder enig spoor van ochtendhumeur, met de broodtrommel klepperde, het kattenluikje dichtsloeg, de voordeur achter zich dicht kwakte en na steevast vier keer proberen zijn auto, waar sinds lang al geen wegenbelasting meer voor betaald hoefde te worden, aan de praat kreeg en de straat uitreed, daarbij nog even hoorbaar de drempel twintig meter verderop meenemend, noch door het gepieker om zijn vader, die nu al ettelijke malen voor de poort van de hemel of de hel, ook daarover zouden zijn vader en hij het wel nooit eens worden, weggesleept te zijn, voor de zoveelste keer een ziekenhuisbed bezette en hij er maar niet in slaagde met zijn broers een voor ieder bevredigend schema voor bezoek en was af te spreken, nee, simpelweg omdat hij die dag jarig was, lukte het hem niet na vier uur op deze morgen de slaap nog te vatten.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

ben wel benieuwd: bij welke docent kreeg je deze opdracht?

Ina zei

@Marina
Bij Mirjam. Jij dus ook?

maup zei

Fraai. En inspirerend: http://maupi.livejournal.com/17517.html

Anoniem zei

Heel knap. En nog goed leesbaar ook. Je ziet het weleens maar dan onbedoeld en vrijwel onleesbaar. Maar dit is een hele goeie.

 

blogger templates | Make Money Online