maandag 5 november 2007

Vol verwachting

Nog nauwelijks november of we voelden al de behoefte om de kerstdagen te regelen. Tijdens de zaterdagavonddis werden de ideeën in de gezinsgroep gegooid. We waren er al snel uit. Gelijk ook maar oud&nieuw geregeld. Nu nog wat uitnodigingen de deur uit en de rest van de wereld teleurstellen en dat decembervarkentje is weer gewassen.
Zondagavond kwam de jongste gelijk maar met de lootjes voor de Sint op de proppen. Tot ons aller verbazing leverde de tweede ronde al geen "ik heb mezelf" meer op. Dus laat die goedheiligzak ook maar komen.
Het virus was nog niet uitgewoed. Vanmorgen op het werk kwam de organisatie van de kerstborrel ter sprake. Nee zeggen kan ik steeds beter, mits er iets gevraagd wordt.
"Jij zou toch zingen, Ina?"
"Uh ... nee."
Maar op ongestelde vragen niet los gaan, daar moet ik nog eens voor op cursus. Toen de organisator uit ons midden al was aangewezen stormden de plannen mijn hoofd binnen. Een zangworkshop misschien? Christmas Carols zingen als oefening in samenwerking?
En er kwam een naam bij me op van iemand die misschien wel zo'n workshop zou willen geven. Hij woont in Utrecht, da's handig. Hij is meestal in het grijs gekleed, lange vent, voor z'n leeftijd een tikkeltje ouwelijk kapsel. Een prettig tenorstem. Ik kon me maar één ding niet voor de geest halen. Hoe kon ik hem bereiken?
Toen viel het kwartje en kreeg ik een vervreemdend kijkje in mijn multi-taskende hoofd. Ik was Gerard Reve op zoek naar het telefoonnummer van Frits van Egters.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

je maakt me ernstig nieuwsgierig naar je nanonovel! Elefteria

Anoniem zei

Ging het echt zo? Wat mooi!

Ina zei

@aye: cross my heart and hope to die
@elefteria: ik ben ook elke avond nieuwsgierig naar wat ik de volgende dag ga schrijven. Vandaag (net) boven de 10.000 woorden uitgekomen.

Anoniem zei

Ik wil geen kerst. Ik wil ook geen oud en nieuw. Dat wil ik allemaal wel maar dan pas 1 week ervoor.

Anoniem zei

helaas, ik leg het af tegen deze assertiviteit...

Anoniem zei

cornette, vooral niet in het buitenland gaan wonen... mijn buurvrouw heeft al een maand de kerstversiering op de ruiten zitten. lang leve sinterklaas.

Elsje zei

gelukkig zijn we met de kerstdagen al onder de pannen: met het hele NSG hebben we op het Drentse platteland een boerderijtje gehuurd. Geen familiebezoekjes af te leggen dus, heerlijk!
Maar: omdat we met kerst met het hele NSG zijn, zijn we met oud&nieuw maar met z'n tweetjes. Daar MOET dus een plan voor komen want bijna niets is zo sneu als zonder je eigen kinderen oud&nieuw moeten vieren, behalve als je dan alleen elkaar hebt om naar te gaan zitten sippen: dat is nog zieliger :-) Goede ideeen in de aanbieding?

Ina zei

@elsje: vele ideeën, maar niet geschikt om hier te publiceren :-D

 

blogger templates | Make Money Online