vrijdag 4 november 2005

Waarheen leidt de weg?

Bericht uit de Stentor van 2 november 2005. Wat een verukkelijk verhaal om keer op keer een grinnik te ontlokken.



Woede en verdriet streden om voorrang bij Jan Willem Zevenbergen uit Emmeloord. Wie gaat er nu met een grote bladblazer tekeer op het asverstrooiingsveldje van een begraafplaats, als daar anderhalve dag eerder de as van een dierbare is verspreid?
Zevenbergen is de schoonzoon van de overleden Christina Nagelmaeker. Haar nabestaanden verstrooiden haar as zaterdag op het strooiveldje van de begraafplaats in Emmeloord. In de vorm van een hartje en dat gemarkeerd met kaarsjes en bloemetjes rond een boom. En maandag ging daar de plantsoenendienst met een bladblazer overheen en veegde alles op een hoop.GrofJan Willem Zevenbergen snapt best dat weer en wind vrij spel hebben en dat de herinneringstekens allerminst voor de eeuwigheid zijn. Maar er moet toch zoveel respect voor overledene en nabestaanden zijn dat de grond met dauw of regen de tijd krijgt de as op te nemen. Zevenbergen: ‘Wat nu is gebeurd is te grof voor woorden. Zo ga je niet met de nabestaanden om. Het kan toch niet waar zijn dat de as zo op de stortplaats terecht komt. Dit is respectloos. Op zo’n
plek heb je niets met een bladblazer te zoeken.’ExcusesNa een goed gesprek met burgemeester Willem ridder van Rappard en bemiddeling van uitvaartverzorger Yarden is de lucht enigszins geklaard. Er is voorkomen dat een berg bladeren met daartussen de as van Zevenbergens schoonmoeder naar de groenafvalverwerking zou gaan. De burgemeester heeft zijn excuses aangeboden en gezegd het incident zeer te betreuren. Zo goed en kwaad als het ging heeft de familie de tijdelijke herinnering in ere hersteld. ‘Dat lukt natuurlijk nooit echt. Maar we hebben het gevoel dat we hebben voorkomen daar haar as bij het afval is terecht gekomen. Dat zou ons het meeste pijn doen’, aldus Zevenbergen. Hij heeft inmiddels afgezien van zijn plan om bij de politie aangifte te doen van grafschennis. ‘Maar in principe is het dat in mijn ogen wel.' Uitvaartverzorger Yarden heeft zich zeer verbaasd over wat is gebeurd. ‘Dit hoort niet. Dit is totaal niet passend’, zegt een woordvoerder.

1 opmerking:

Anoniem zei

Lekker bizar verhaal

 

blogger templates | Make Money Online